0.50cm^3 térfogatú,3.12g/cm^3 sűrűségű brómban hány mol részecske van?
Figyelt kérdés
Nekem 0.0195 mol jön ki,de a megoldás szerint csak 0.00976 mol van,nem tudok rájönni hogy jön ki ez az eredmény2013. nov. 17. 14:33
11/12 anonim válasza:
De igen. Viszont, ha ilyen logikával próbálod a fenti feladatot megoldani, akkor azt az elvi hibát követed el, hogy megfeledkezel arról, miszerint a sűrűség az adott anyag egységnyi térfogatra jutó tömege, nem pedig a térfogata! Szóval nem érdekes semmilyen test (kocka, vagy molekula) térfogata. Az az érdekes, hogy a "kockába" mennyi gramm molekula fér el. Ha 1 cm^3-ben 3.12g fér el, akkor fele akkora térfogatban épp fele annyi tömeg fér el.
12/12 anonim válasza:
Igen, fél centis kockának 0.5*0.5*0.5 = 0.125 köbcenti a térfogata, ami pont a nyolcada az 1 köbcentinek. De a feladatban nem fél centis kockát írnak, hanem fél köbcenti térfogatot.
A kutya ott volt elásva, ahogy a másik kedves válaszoló írta, hogy a bróm kétatomos molekula, ehhez én is hülye voltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!