Szerintetek, ha az évek során kifejlődött volna egy olyan szárazföldi lény, ami nem tért át az édes vízre, hanem továbbra is csak sós tenger vizet fogyasztana, mert mondjuk a környezeti adottságai csak ezt teszik lehetővé, akkor az milyen lenne?
Nem a külső adottságokra vagyok kíváncsi, hanem hogy a szervezete mennyiben különbözne tőlünk. Úgy értem, biztosan szüksége lenne sokkal több sóra mint nekünk, édes vizet fogyasztó lényeknek. A gyomra valószínűleg sokkal savasabb és erősebb lenne... gondolom
De mi az amiben még ezen kívül is más lenne?
Van olyan tengeri madár, amelyik tud sós vizet inni.
Van egy szerve, amivel kiválasztja az édesvizet - a sűrű sós vizet meg visszaprüszköli az orrán keresztül.
Innen kezdve pedig a szervezete pont olyan, mint a többi tengeri madárnak.
Az édesvízzel kapcsolatban: Az a Földön a tengervíz elpárolgásával és későbbi lecsapódásával jön létre, azaz ha van fényforrás, sós víz és szárazföld, akkor VAN édesvíz is.
Oxigén: Nem biztos, hogy a több jobb. A szervezet nem működik jobban a több oxigéntől. Kicsit többtől még igen, sokkal több az már mérgező. Mondjuk 10% többlet még jó, de a dupla az már nem. HIhetőbb is, ha azt mondod, hogy a légkörük a mi oxigénszintünk 90%-a, azon még elképzelhető egy földi típusú élet.
Genetika: én nagyon javaslom, hogy ne vond meg a vállad, hogy ugyanaz legyen, mert azt egyszerű megírni. Az "ugyanaz csak kicsit más" módszer a lusta szerzőkre jellemző, de egy csomókérdést is felvet. Nincs semmi törvényszerűség, ami a földi élet genetikáját pont ilyenné teszi, tehát véletlenek sora miatt pont ilyen. Sőt, még a Földön is van élőlény, aminek pl a tripletjei mások vagy a DNS-e kicsit eltérő bázisokat tartalmaz. Mitől lenne egy űrlény pont olyan, mint mi? Minden véletlen ugyanúgy történt?
A vízzel kapcsolatban döntöttem, és édes víz fogyasztó lények lesznek. Egyszerűbb is, és felesleges bonyolítás lenne a másik út.
A hasonlóság viszont szükséges, mert be kell tudjanak olvadni. Nem akarom lelőni a poénját a könyvnek, mert hátha majd elolvassátok talán egyszer :D
Jelenleg a 7. fejezetet csiszolgatom, még egy 20-30 és kész is lesz :D
A 90%-os oxigén tippet pedig megfogadom, és köszönöm szépen a logikus érvelést!
Erősségük a testi adottságaik mellett az eddig ismeretlen technológiájuk, ami felkészületlenül fog érni mindenkit. Ellenben elektronikailag le lesznek maradva tőlünk, ami pedig a mi előnyünk lesz :D
Egyébként nem egy inváziós könyvet írok. Sok minden más is szerepet kap majd a történetben a harcon, a technológián és a biológián kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!