Tényleg lehet tér-időtorzulást létrhozni?
Einstein: "Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos."
(tisztelet a kivételnek)
Olvastam tér-idő elméletről,de csak az maradt meg bennem,hogyha jó idő van sokan vannak a téren....
Bocs.
Ha tudunk kis térben nagy tömeget elhelyezni akkor igen.
Lásd fekete lyuk.
Én úgy tudom, hogy ez a tér-idő-tömeg összefüggés:
Ha jó az idő, nagy a tömeg a téren.
Egyébként ez az emélet a discovery egyik nagyon jó sorozatában rendesen el van ám magyarázva. Azt hiszem az a címe, hogy: Einsten tévedett? Magyarul. Az angol címre nem emlékszem -mert nem biztos, hogy ezt visszafordítva angolra, megkapod az eredeti címet. Esetleg YouTube-on keress rá.
Minden részecske, atom, molekula, tehát minden fizikai formában létező dolog görbíti a teret (torzítja), mert mindennek van saját gravitációs vonzása. Állítólag, ha leteszel a földre egy labda mellé egy kis golyót mondjuk 10 centire a labdától, nagy valószínűséggel sok-sok év múlva a golyó közelebb lesz a labdához.
Szerintem ezt az sorozatot érdemes megkukkantani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!