Merev test rotációjánál ez miért van így?
s_r legyen az elmozdulás rotációjából adódó komponens. Ekkor kiszámítom a rotációját az elmozdulásnak. (d-vel jelölöm a deltát, f-el pedig fí szöget). Ekkor miért lesz igaz a
[df, r] = s_r? Tehát azt nem értem, hogy a rotációból jön három komponens, de a rotációból adódó elmozdulás az a rotációs komponensek és x, y, z-vel való szorzata. Úgy tudom a szögletes zárójelek a lineáris funkcionálókat jelentik, ez igaz itt is?
Akkor lássuk:
"Tehát azt nem értem, hogy a rotációból jön három komponens, de a rotációból adódó elmozdulás az a rotációs komponensek és x, y, z-vel való szorzata."
Ez a mondat teljesen értelmetlen, próbálj még egyszer nekifutni.
"Úgy tudom a szögletes zárójelek a lineáris funkcionálókat jelentik, ez igaz itt is?"
Nem tudom, mi köze lenne a lineáris funkcionáloknak a rotációhoz és transzlációhoz. Ilyen kontextusban a [ ] inkább vektori szorzatot jelöl, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!