Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Merev test rotációjánál ez...

Merev test rotációjánál ez miért van így?

Figyelt kérdés

s_r legyen az elmozdulás rotációjából adódó komponens. Ekkor kiszámítom a rotációját az elmozdulásnak. (d-vel jelölöm a deltát, f-el pedig fí szöget). Ekkor miért lesz igaz a

[df, r] = s_r? Tehát azt nem értem, hogy a rotációból jön három komponens, de a rotációból adódó elmozdulás az a rotációs komponensek és x, y, z-vel való szorzata. Úgy tudom a szögletes zárójelek a lineáris funkcionálókat jelentik, ez igaz itt is?

2013. okt. 15. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Leülhetsz, egyes.
2013. okt. 16. 00:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha nem tudsz érdemit hozzászólni, eredj legózni.
2013. okt. 16. 10:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Látod, senki más se válaszol. Inkább tedd fel értelmesen a kérdést, hátha akkor.
2013. okt. 17. 19:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Értelmes a kérdés, az hogy te a parányai agyaddal nem bírod értelmezni nem az én problémám, gondolom a többi kérdés is ilyen érthetetlen itt, amikhez ugyanezt írtad...
2013. okt. 18. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor lássuk:

"Tehát azt nem értem, hogy a rotációból jön három komponens, de a rotációból adódó elmozdulás az a rotációs komponensek és x, y, z-vel való szorzata."

Ez a mondat teljesen értelmetlen, próbálj még egyszer nekifutni.

"Úgy tudom a szögletes zárójelek a lineáris funkcionálókat jelentik, ez igaz itt is?"

Nem tudom, mi köze lenne a lineáris funkcionáloknak a rotációhoz és transzlációhoz. Ilyen kontextusban a [ ] inkább vektori szorzatot jelöl, nem?

2013. okt. 18. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!