Milyen növény látható a Jurrasic Park 1. részében?
Igen, a regénye alapján készült a film, de tudom, milyen szépen átírhatják a történetet, ha filmet készítenek belőle (bár ez olyan részlet, amit nem hiszem, hogy meg kell változtatni). De ha benne is van a könyvben, akkor sem biztos, hogy a képernyőn azt a növényt látom.
Ha majd nagyon kíváncsi leszek, csak emiatt elolvasom a könyvet. De szerintem előbb fogom az élményért elolvasni :)
Végül elolvastam a könyvet, nem a növény miatt, hanem mert itt ajánlották. Melia azedarach van benne, Wikipédia szerint "miatyánkcseje vagy imafüzérfa, olvasószemfa", szóval a filmbeli gyöngyfüzérfával tényleg erre utaltak. Csak éppen a filmben teljesen más növényt mutatnak szerintem, és engem a filmben látható növény érdekelne.
A könyvről: nagyon jó volt, az első felét, ahogy végigkövetjük a dinótetem utáni "nyomozást", meg ahogy a lények létrehozásának lehetőségét elhiteti mindenféle tudományoskodással az író, azt talán még jobban élveztem, mint a második felére jellemzőbb akciójeleneteket. Meg persze Malcolm matekozása vs szakértők önhittsége is vicces volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!