Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fizika. Mit tanuljak, melyik...

Max_Ekips kérdése:

Fizika. Mit tanuljak, melyik könyvből?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Emelt szintű érettségit szeretnék tenni fizikából, és tovább tanulni egyetemen (ELTE, BME) asztrofizikusnak vagy kísérleti fizikusnak. Van még 3 évem az érettségiig, így van időm megtanulni. Tudnátok abban segíteni, hogy hol kezdjem el a tanulást? Jelenleg esti suliba járok, de alig tanulunk valamit fizikából. Beszéltem a fizika tanárral az emelt érettségiről, de nem sokat tudott róla mondani, ezért is fordulok hozzátok, hátha többet tudtok segíteni. Milyen könyveket szerezzek be? Válaszaitokat előre is köszönöm.

2013. szept. 26. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem először valamelyik középszintű tankönysorozatot rágd végig alaposan. Vagy a Mozaik kiadóét, vagy a Színes tankönyvsorozatot. A Calibra sorozat is nagyon jó, csak az nem színes.

Témakörönként, feladatonként érdemes haladni, alaposan elsajátítani a mechanikát tokkal-vonóval.

Példatárnak jó a két kötetes érettségi példatár (szürke-kék). Ebben olyasféle feladattípusok vannak, amelyek az érettségin is szerepelnek.

Ha végigmentél a középszinten, akkor a korábbi emelt feladatsorokból és megoldókulcsaikból bőségesen lehet készülni.

De van a "15 feladatsor..." példatárak között emelt szintű fizika is. (Ez aszem Maxim kiadó, de nem biztos.)

A helyedben az érettségi évében beiratkoznék valamelyik előkészítő tanfolyamra emelt szinten.

(Én tartok ilyet, de nem reklámozom, pláne még odébb lesz ez neked...)

2013. szept. 26. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Az alapokat minden képen valamint, jó ha sok feladatot gyakorolsz (ötösöm lesz fizikából)

Illetve az Útban a modern fizikához c. könyvet.

Matekból pedig tanuld meg a következőket kezdésnek: határérték, deriválás, integrálás, vektor-, mátrix számítás. komplex számok, vektor analízis

(ezek csak a nagyon alapok, hogy ne legyen túl nagy gondod amikor oda kerülsz)

A Thomas féle 1-2-3 könyvet ajánlom. Jó drága, de megéri.

2013. szept. 26. 23:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Én a mozaik-os fizika könyveket javaslom.Azok a legjobb. FIZIKA 9, 10 , 11 és szintén mozaik kiadó Érettségire készülőknek FIZIKA 11-12. Ezek a legjobbak. De a FIZIKA 11-12-őt szerintem szerezd be, mert rendszerezve van benne az elmélet és tök jó feladatok vannak benne és a végén benne vannak a megoldások és így le is tod ellenőrizni magad.
2013. szept. 28. 10:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Mozaik kiadósokat.
2013. szept. 28. 10:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitokat. Mozaikos fizika tankönyvek nagy részét már beszereztem. De lenne még egy kérdésem. Dr. Zátonyi Sándor - Ifj. Zátonyi Sándor 6 részes fizika tankönyvéről mi a véleményetek? Érdemes mind a 6 részét beszerezni, és párhuzamosan tanulni a mozaikos könyvekből, illetve a Zátonyi féle fizika könyvből?

2013. szept. 29. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!