Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A megivott folyadék a véráramm...

A megivott folyadék a vérárammal csak a aztán kerül a vesébe véráramába miután átjárta a test összes sejtjét?

Figyelt kérdés
Biosz órára kellene. Tehát az érdekel melyik szerv sejtjeihez jutnak el az oldott anyagok utoljára.
2013. szept. 24. 15:48
 1/3 anonim válasza:

szerintem igen a válasz. De az is kell, hogy mely szerveken megy keresztül?

szerintem a vesébe jut el utoljára.

2013. szept. 24. 17:01
 2/3 Balint1105 válasza:
hát ez elég érdekes kérdés és könnyen le tudja fárasztani az agyat---szerintem a válasz mindenképp nem, ha a kérdést lazán értelmezem akkor is (majd lent) de ha nagyon görcsölök rajta, rögtön észre lehet venni,hogy szerepel ott az összes szó hát az biztos, hogy az összesen nem megy át, és szerintem nincs ilyen sorrend, hogy máj,vmik,vese---mivel nem a fő erekből fog bele kerülni hanem hajszál erekből az meg egy olyan kesze kusza hálózat, hogy mind1---szóval szerintem nem mert nincs jelentősége, hogy oda kerül---egyépként van jobb kimenő és bal kimenő ér is a szívből szóval a jobb tekintetében lehetséges, hogy utoljára oda jut el, bár tudomásom szerint az agyba (de ez könnyen lehet baromság)
2013. szept. 24. 17:13
 3/3 sadam87 ***** válasza:
71%

A bélből a víz (és a tápanyagok többsége) a bél hajszálereibe szívódik fel. Innen a májkapuéren keresztül a májba jut.

[link]

A májból a májvénán keresztül jut a vér a szívbe (annak a jobb felébe). Innen a tüdőbe kerül a vér, majd, miután oxigénnel telítődött, visszajut a szívbe, majd az aortán keresztül távozik onnan. Innentől kezdve véletlenszerűen dől el, mely artériákba, jut, vagyis mely szervek felé halad tovább. Átlagosan a szívből kipumpált vér 20%-a jut a vesékbe.

[link]

2013. szept. 24. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!