Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen témát kutassak szerinte...

Milyen témát kutassak szerintetek?

Figyelt kérdés

Egy versenyre kellene kutatási témát választanom, akaratom van, csak sajnos nem tudok egy témát sem. Azért nagyvonalakban meg van adva a téma: természettudományok

Amikből jó vagyok: középiskolai szint felett megy a biokémia (kiolvastam már néhány olyan könyvet, ami a biokémia alapjaival foglalkozik), és nagyon érdekel a sejttan is. Emellett a gyógynövények is foglalkoztatnak eléggé rendesen.

Szerintetek milyen területen kellene kutatásokat végeznem? Valami értelmeset ki lehet hozni ezekből? :D Van itthon egy nagyon jó mikroszkópom (sajnos kölcsönbe, de aki adta, mondta, hogy maradhat még sokáig, sajnos nem fáziskontrasztos, de elé jó szerinem - Motic - B1, tehát nem egy Zeiss:), és jónéhány szakkönyvem,ill. olvasójegyem, és a könyvtáros néni nekem hazaengedi az olvasótermi könyveket fű alatt :D

Szerintetek mi az a téma, amit itthon is tudok kutatni, esetleg az iskolai laborban, de mégsem egyetemi disszertáció szintű? Ja, és mégegy: fontos, hogy eredeti legyen, és ne olyan, amivel már több millióan foglalkoztak:D

A válaszokat előre köszönöm :)

2013. szept. 23. 20:46
 1/1 Makoscsiga ***** válasza:

Már egyszer írtam valakinek ilyesmit. Sajnos nem teljesen eredeti. Arra ilyen sufni keretek között nem nagyon van lehetőség, már bocs :-).

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Szerintem még nem csináltak kifejezetten összehasonlító mérést gázcserenyílások nyitvatartásáról különböző növények esetén (vagy olyan régen, hogy mi arról már nem tanultunk :-). Szerintem érdekes, könnyen megvalósítható, van lehetőség kísérleteket kivitelezni: különböző hatások miként befolyásolják a gázcserenyílások állapotát (locsolás megvonása, besötétítés, nézni a válaszidőket stb.). Ha igazán igényes akarsz lenni, akkor megfelelő statisztikát is rittyentessz mellé. Megfelelő mintamérettel, hibahatárral stb.

2013. szept. 25. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!