Ugye nem én vagyok hülye, és tényleg nem képes egy elektromotorra kötött generátor több energiát leadni, mint amennyit az elektromotor felvesz?
Nem, nem te vagy a hülye.
Alapból, könnyen tudod magyarázni: ha hallod a motort működni, vagy érzed melegedni, akkor ott veszteség van. Tehát alapból a motor több energiát igényel, mint amennyit felvesz.
Ugyanez a generátornál: ha hallod a generátort működni, akkor kevesebb energiát fog leadni, mint amennyit felvesz.
És mivel mind a két gépnek lesz hangja, és melegedni is fog, ezért tudhatod, hogy nem ad le többet a generátor, mint amennyit a motor felvesz :)
Logikailag kizárható:
1. Ha ezt az egészet bezárnánk egy dobozba, hogy az energia ne távozhasson el, akkor a doboz tömege növekedne. /mert minden energia tömeg is/
2. Ha elég hosszú ideig így hagyjuk, akkor fekete lyukká válna. /mivel határtalanul nőhet a tömeg/
Nem Egyely György videóját néztem, sokkal rosszabb...
Egy villanyszerelő mondta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!