Teheneknél vizsgálták, relatíve jelentős, de azért egy kőolajat és szenet használó ipari telephez képest semmiség. Növényevők bélgázai nagyobb mértékben is termelődnek, több metánt is tartalmaznak, az ember ebből a szempontból "elhanyagolható" hozzájuk képest, az ipari szarvasmarha-tenyésztés sokkal több bélgázat termel. Viszont a rizstermesztés és a tőzegmohalápok kiszáradása még ennél is többet, így nem pont a tehenek által termelt metán a legnagyobb gond, bár több kísérlet is történt a gázok befogására, cirkuláltatására és később a felhasználásra (persze szabadföldi tartás esetén ez nem megoldható). De télen, mikor eleve kell fűtés és a marhák be vannak zárva egy fedett helyre, pont jól jön a fűtési költségek csökkentésére.
2013. szept. 4. 16:34
2/11 Wadmalac válasza:
Ne egyél kengurut. A kenguruhús a bélben csupa-csupa ózonbontó gázt produkál.
2013. szept. 5. 08:36
3/11 anonim válasza:
Wadmalaccal egyetértek, nagykerben is négyezer kilója a kenguruhúsnak, akkor már inkább struccot eszem.
(El nem tudom képzelni, ki az az őrült Magyarországon, aki kengurut akar enni, de tényleg négyezer-négyezeröt kilója.)
2013. szept. 5. 20:21
4/11 anonim válasza:
Wow, lehet kapni Magyarországon kenguru-húst? :D
2013. szept. 8. 17:21
5/11 A kérdező kommentje:
Bucser te hentes vagy, neked ez tudnod kel nem?
2013. szept. 8. 18:06
6/11 anonim válasza:
Nem, én Mészáros vagyok - nem ugyanaz :)
2013. szept. 8. 18:08
7/11 anonim válasza:
Mint a madárcsicsergés a zajszennyezéshez, de lehet róla azért tanulmányokat írogatni és szemináriumokat tartani róla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!