Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A végbélgázok mennyiben (hány...

The Lizah Reloading kérdése:

A végbélgázok mennyiben (hány %) -ban járulnak hozzá a környezetszennyezéshez és ezen belül az üvegházhatáshoz?

Figyelt kérdés

Tudományos szempontból sztem nem vizsgálták a kérdés profán jelleg emiatt.

Figyelembe kell venni, hogy a végbélgázok egyenletesen oszlanak el az atmoszférában, mivel elegendő idő telik el a légkör felsőbb rétegeibe jutva

Egy átlagos ember ma egészségtelenebbűl étkezik mint régen, így sokkal több végbélgázt enged el a sok chips meg Kóla kb 75%-al többet végbélgázosít

Tippek?

2013. szept. 4. 15:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Teheneknél vizsgálták, relatíve jelentős, de azért egy kőolajat és szenet használó ipari telephez képest semmiség. Növényevők bélgázai nagyobb mértékben is termelődnek, több metánt is tartalmaznak, az ember ebből a szempontból "elhanyagolható" hozzájuk képest, az ipari szarvasmarha-tenyésztés sokkal több bélgázat termel. Viszont a rizstermesztés és a tőzegmohalápok kiszáradása még ennél is többet, így nem pont a tehenek által termelt metán a legnagyobb gond, bár több kísérlet is történt a gázok befogására, cirkuláltatására és később a felhasználásra (persze szabadföldi tartás esetén ez nem megoldható). De télen, mikor eleve kell fűtés és a marhák be vannak zárva egy fedett helyre, pont jól jön a fűtési költségek csökkentésére.
2013. szept. 4. 16:34
 2/11 Wadmalac ***** válasza:
Ne egyél kengurut. A kenguruhús a bélben csupa-csupa ózonbontó gázt produkál.
2013. szept. 5. 08:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Wadmalaccal egyetértek, nagykerben is négyezer kilója a kenguruhúsnak, akkor már inkább struccot eszem.

(El nem tudom képzelni, ki az az őrült Magyarországon, aki kengurut akar enni, de tényleg négyezer-négyezeröt kilója.)

2013. szept. 5. 20:21
 4/11 anonim ***** válasza:
Wow, lehet kapni Magyarországon kenguru-húst? :D
2013. szept. 8. 17:21
 5/11 A kérdező kommentje:
Bucser te hentes vagy, neked ez tudnod kel nem?
2013. szept. 8. 18:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem, én Mészáros vagyok - nem ugyanaz :)
2013. szept. 8. 18:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Mint a madárcsicsergés a zajszennyezéshez, de lehet róla azért tanulmányokat írogatni és szemináriumokat tartani róla.

Egy dokumentumfilm a témában:

[link]

2013. szept. 8. 18:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Sir Butcher: igen, lehet. És krokodilhúst meg strucchúst.

[link]

Viszont kiskerben még nem láttam, csak nagyker.

(Mire nem jó a gyakori, nem? :) )

2013. szept. 8. 19:42
 9/11 A kérdező kommentje:
Új tip?
2014. febr. 26. 21:58
 10/11 anonim válasza:
tegnap részegen annyi véreshurkát ettem hogy én ma biztos maradanadó károsodást okozok az ózon rétegen:DD
2014. febr. 27. 08:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!