Valóban több arányaiban a magyar feltalálók száma, mint más nemzeteké?
Csak néhány példa: Gábor Dénes, Kármán Tódor, Kemény János, Neumann János, Szilárd Leó, Teller Ede, Wigner Jenő,Szent-Györgyi Albert, Semmelweis Ignác, Asbóth Oszkár, Mihály Dénes, Puskás Tivadar, Bláthy Ottó, Déri Miksa, Fonó Albert...
Van aki még a monarchia idején született, de ettől függetlenül magyar származású. Az más kérdés,hogy a legtöbb közülük Amerikában folytatott kísérleteket és ott is haltak meg.
Igen, volt olyan generáció, amelyik kiugróan sikeres volt ezen a téren (is), (valószínűleg az oktatás-nevelés volt akkor kitűnő), de mára már eltűnt ez a jelenség.
A kreativitás terén nem vagyunk rosszak, de nálunk sajnos nem támogatják az innovációt, legfeljebb szavakban.
A kiugróan tehetséges magyarok nagy többsége zsidó származású. Legyünk büszkék rájuk! Akit tudunk, ma is elüldözünk közülük.
Ségyenkezzünk!
Népesség arányban pl. Hollandoknak, Németeknek sokkal több Nobel díjasuk volt, mint a Magyaroknak.
A 7,7 milliós Svájcnak 28 Nobel díjasa van, több mint a Magyar kétszerese.
Nem hinném, hogy a népen múlna...
Nyilván az oktatáspolitika jelentőseb befolyásolja a dolgot.
Nézd meg a mostani közoktatást: szerinted most mért nincsenek magyar Nobel-díjasok?
Nyilván mert tömegoktatás folyik, aminek én és sorstársaim isszuk a levét az egyetemen. (és ez nem egyetlen párt hibája!)
Javulhatna a helyzet, ha lenne megint egy Klebensberg Kunónk... :)
nem megyek bele ennek a gazdasági, meg politikai következményeibe, de hidd el, jobb lenne mint a mostani közoktatás
Érdemes utánanézni, mikor, hol, milyen iskolákban végeztek a magyar Nobel díjasok, és hogy mikor volt kultuszminiszter gróf Klebelsberg Kúnó. Akinek ettől függetlenül komoly érdemei (is) vannak.
Merthogy ez is egy sztereotip hazugság.
Kicsit OFF-os, de Teller Edét is lehet becsülni. Lehet, hogy nélküle kitört volna az utolsó világháború...
(Hidrogénbomba, neutronbomba, csillagháborús tervek,... én is utáltam anno, de enélkül könnyen elindult volna a szovjet felszabaDÚLÁS.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!