Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi ennek a motornak a működési...

Mi ennek a motornak a működési elve?

Figyelt kérdés

[link]

Nem tudok angolul

Nem értem hogy mozoghat úgy hogy nem változik az elektomágnesnek a pólusa.

2013. aug. 22. 23:09
 1/7 A kérdező kommentje:
Ha nem változ a polaritás akkor miért nem használnak állandó mágnest /mágnesezett drótot/ és akkor nem kellene elem.
2013. aug. 22. 23:18
 2/7 anonim ***** válasza:
a mágnesezett drótra nem úgy hat az állandó mágnes mezeje, mint az árammal átjárt vezetőre. Csak árammal lehet megcsinálni, hogy az erő mindig merőleges legyen a drótra, így folyamatosan forgassa azt.
2013. aug. 22. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Lorentz erő hajtja. Ez a mágneses térben mozgó töltésre hat, merőleges mint a töltés mozgás irányára, mint a mágneses tér erővonalaira. Ebben az elrendezésben mindegy merre fordul a vezető, az eredő erő mindig az elfordulás irányába hat.
2013. aug. 22. 23:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem értem, valami ábrád vagy magyarázatod nincs.
2013. aug. 22. 23:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez rajta eza drót egyszerű elektromágnes nem, ?és az elektromágnesnek ugyanúgy két pólusa van mint az állandónak nem ? NEM ÈRTEM!!!!
2013. aug. 22. 23:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem elektromágnes, hanem csak egy árammal átjárt drót. Nyilván nem ismered még a Lorentz erő fogalmát. Amíg azt nem ismered, addig nem fogod érteni.
2013. aug. 23. 00:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Amit az utolso elfelejtett mondani, h ezzel egyutt dicseretes hogy meg akarod erteni!

az interneten sztem talalsz par kepes magyarazatot a lorentz erore, ha talalsz egyet amit megertesz, onnantol trivialis.

2013. aug. 24. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!