Az ELTE TTK-n be lehet ülni az előadásokra úgyis, ha nem vagyok ott hallgató? Milyen órákra lehet így bemenni?
És mivel járhat, ha elkapnának, hogy csak úgy "belógok" az órákra rendszeresen? Még várnom kell egy évet az egyetemig, de engem érdekel, hogy miket lehet ott tanulni, a mostani tananyagokat nagyon unom. :)
Mások szoktak így beülni előadásokra? És gyakorlaton esetleg részt lehet venni? BME TTK is érdekelne, ott mi a helyzet?
Valahol úgy hallottam, hogy az egyetemek előadásai nyilvános rendezvényeknek minősülnek, és gyakorlatilag bárki látogathatja.
Hogy ez mennyire igaz, nem tudom.
Egyik haverommal megesett, hogy gólyaként beült a haverjaival az egyik felsőéveseknek szóló előadásra, az előadó odament hozzájuk és kiküldte őket, pedig nem is zavarták az előadást. Ez a BME-n történt, bár a villamosmérnöki karon.
Ha mindenképp be akarsz ülni egy előadásra, akkor próbálj olyanra, ahol sokan lesznek, mondjuk száz felett, de nem hinném, hogy bárki is szólna amiatt, hogy beültél.
Szerintem érdeklődj ismeretségi körben, hogy melyik oktatóval tudnál beszélni. Ha jó fej, akkor megengedi, hogy beülj az előadásaira.
Én ugyan nem az ELTE-re jártam, de nálunk többször előfordult, hogy gyerekeket is behoztak az anyukák.
Sok előadáson meg akár többszázan is voltunk, ott aztán senkinek nem tűnik fel egy-két plusz résztvevő. :)
Gyakorlatról vagy kiküldenek az ELTÉ-n, vagy nem. Ez függ a gyakorlatvezetőtől. Előadásról még nem rúgtak ki.
Az ELTE TTK, IK, TáTK tanrendje megtalálható itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!