Mitől lehet hogy össze áll a nők menzesz ciklusa?
ez elegge ismert. illetve meg vagyok lepve h a wikip.cikk ezt "hipotezis" kent nevezi meg.
en ezt gondolom, a hormonalis/biokemiai oscillatorok kapcsolodasa a valasz. legalabbis ez intuitiv es ertheto mehanizmus (lenne), azt sejtem, mar igen elfogadott.
kicsit rokon tema a biologiai belso orak "circadian clock" vizsgalata(l. wikipwdia, stb), a reszletek masok, de az elv - biologiai "oscillator rendszer valahol a kornyezethez kapcsolodik" hasonlo. ilyen rendszerek konnyen osszekapcsolodhatnak, ha egyik komponensuk "kiszivarok a kozos terbe".
Én sem emlékszem, hogy tapasztaltam volna ilyesmit. Szerintem csak egymáshoz nagyon közel állók között működik, ha egyáltalán.
Találtam egy régi kérdést, érdemes elolvasni a tapasztalatokat, és vannak hasznos linkek is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
A metronómos link meg tök buli, köszi. :)
Itt 32 darab van:
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!