Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől lehet hogy össze áll a...

Mitől lehet hogy össze áll a nők menzesz ciklusa?

Figyelt kérdés
Úgy hogy csajok akik sokat vannak együtt, egy idő után egyszerre fognak menstruálni
2013. aug. 18. 14:42
 1/6 Tomcsó ***** válasza:
100%
A nők feromonkat juttatnak ki menses idején, amit "megérez" a másik nő és nála is beindul a ciklus.
2013. aug. 18. 15:44
 2/6 A kérdező kommentje:
dánkesőn
2013. aug. 18. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:
:) Na, ilyenről még nem hallottam, pedig ifjú lány vagyok. :D Nekem erről rögtön a csatolt metronomok szinkronizációja jutott eszembe, lásd: [link] :P
2013. aug. 18. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:

ez elegge ismert. illetve meg vagyok lepve h a wikip.cikk ezt "hipotezis" kent nevezi meg.

en ezt gondolom, a hormonalis/biokemiai oscillatorok kapcsolodasa a valasz. legalabbis ez intuitiv es ertheto mehanizmus (lenne), azt sejtem, mar igen elfogadott.

[link]

kicsit rokon tema a biologiai belso orak "circadian clock" vizsgalata(l. wikipwdia, stb), a reszletek masok, de az elv - biologiai "oscillator rendszer valahol a kornyezethez kapcsolodik" hasonlo. ilyen rendszerek konnyen osszekapcsolodhatnak, ha egyik komponensuk "kiszivarok a kozos terbe".

2013. aug. 19. 19:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Köszi, utolsó - nagyon érdekes a téma. Minden esetre, úgy tűnik itt is ugyanaz a fizikai elv érvényes, mint a linkelt metronómoknál, hogy a csatolt oszcillátorok egy bizonyos idő után maguktól szinkronizálódnak.
2013. aug. 19. 20:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én sem emlékszem, hogy tapasztaltam volna ilyesmit. Szerintem csak egymáshoz nagyon közel állók között működik, ha egyáltalán.

Találtam egy régi kérdést, érdemes elolvasni a tapasztalatokat, és vannak hasznos linkek is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

A metronómos link meg tök buli, köszi. :)

Itt 32 darab van:

[link]

:)

2013. aug. 22. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!