Mi lenne a Földön, ha nem csak egy Holdja lenne?
Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 18:55
1/11 anonim válasza:
A Földnek nem csak egy holdja van, ha jól tudom...
üdv
ax
3/11 anonim válasza:
de debil a földnek csak a Hold nevű holdja van a többi csak műhold és azt nem úgy kell érteni hogy van egy nagy hold meg sok pici
hány éves vagy 6?
6/11 anonim válasza:
Az nem nagyon lehetséges. Nagyjából bizonyíték lenne, hogy valaki mesterségesen állított pályára két holdat...
7/11 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok.Köszönöm.
Az egyik válaszolónak:ha a Földnek nem csak egy holdja lenne akkor nem tettem volna fel a kérdést!
2009. okt. 29. 09:14
8/11 anonim válasza:
Érdekes kérdés. Az ár-apály jelenségből nem lenne több, csak máshogyan jelentkezne, erőteljesebben, vagy enyhébben, de ez függene az új hold méretétől, távolságától, és keringési idelyétől. Valószinű hogy a föld tengelyferdesége is megváltozna, és nem is lenne ennyire stabil, mint most, rgo sokkal nagyobbak lennének a kilengések a tengelyferdeségben, aminek óriási éghajlat módosító szerepe lenne. Több nap és holdfogyatkozás lenne :)...ugyanakkor biztosan jobban is védené a földet az ürből érkező meteorokkal, aszteroidákkal szemben. És az élettani hatásai is biztosan óriásiak lennének.
9/11 anonim válasza:
a földnek több holdja is van, csak a többiek igen kicsik
10/11 anonim válasza:
Igen, a Földnek 3 holdja van, csak a másik kettő ha jól tudom kb 1-2 méter átmérőjűek, vagyis nincsenek érezhető hatással a Földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!