Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol kezdődött el az élet? Azt...

Hol kezdődött el az élet? Azt mondják, hogy az ősrobbanáskor de akkor mi idézte elő az ősrobbanást?

Figyelt kérdés
(NEM VALLÁSOS VÁLASZOKRA VAGYOK KIVÁNCSI)
2008. jún. 29. 22:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%

amit a földi élet keletkezéséről írsz, az nagyjából helyes.

az ősrobbanásról biz' nagyon is tudják, hogy megtörtént - több konkrét bizonyítéka is van - elég csak a háttérsugárzást említeni, ez önmagában bizonyítja annak megtörténtét.

a "valami" felrobbant" c. kitételed, pedig visszavezet az eredeti kérdéshez, hogy "de mi volt előtte" - az pedig értelmezhetetlen.

2008. jún. 30. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:

mai tudásunk szerint semmi nem idézte elő. Így alakult. A véletlen műve.

Az ősrobbanás a teremtés tudományos megfelelője. Nincs olyan, hogy elötte. Az univerzum az ősrobbanásból keletkezett ami nem csak az anyagot, hanem a teret és az időt is magában foglalja. Nincs olyan, hogy elötte. Akkor kezdődött az idő. Az elötte nem értelmezhető fogalom ebben az esetben, mert ha nincs idő, nincs olyan sem, hogy elötte.

2008. jún. 30. 17:31
 13/17 anonim válasza:

Semmiképpen sem az ősrobbanáskor keletkezett az élet, mert akkor még nem voltak meg a létezéséhez szükséges atomok, és egy cseppett meleg is volt.

Ez után egy ideig nem volt csak hidrogén és hélium.

Csak az első csillagok pusztulásával keletkeztek vasnál nehezebb atomok. És csak a szupernovákkal jutott ki a szén a csillagok belsejéből, ami ugye nélkülözhetetlen a szerves molekulákhoz.

Tehát csak a másodgenerációs csillagok keletkezése után jöhetett létre az élet.

Legalábbis pár éve még ez volt az elfogadott :)

2008. júl. 3. 10:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a válaszokat magam előtt, így lehet, hogy már valaki írta. Szóval az ősrobbanás előtt nem volt idő, tér, meg semmi. Aztán a semmi elkezdett összesűrűsödni, amíg akkor feszültség és nyomás alakult ki, hogy egy hatalmas robbanás lett belőle. Így alakult ki a tér, az idő. De ne próbáld elképzelni, LEHETETLEN.
2008. júl. 4. 11:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Ugyebár itt ön képbe, a tudósok általános elmélete...a semmiből nem lehet semmi. Én is agyaltam már ezen, de nem találtam rá választ.
2008. júl. 14. 12:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Esetleg nézz utána a neten a szingularitás címszó alatt. (az előbbi kommentező)
2008. júl. 14. 12:55
 17/17 anonim ***** válasza:
hű, de régi kérdés ez! ismét én vok. az előttem hozzászólónak: azt írtad, h elkezdett a semmi sűrűsödni. de akkor mégis csak kellett lennie vminek! a semmi az semmi. tehát a"semmi" nem kezdhet el sűrűsödi. +vminek el kellett indítania a folyamatot. min 2 elemre szükség volt az ősrobbanáshoz. sztem...
2010. máj. 19. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!