Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért áll a hold mindig máshol?

HardBlaster kérdése:

Miért áll a hold mindig máshol?

Figyelt kérdés
Magamban ezt tudom, de el kellesz magyaráznom valakinek. A magyarázás pedig nem az erősségem.

2013. aug. 13. 19:32
 1/8 Shai-Hulud ***** válasza:
86%
Mert nem áll, hanem kering.
2013. aug. 13. 19:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Kösz, rohadtsokat segítettél. Tudom, hogy mozog, de jó lenne ha valaki elmagyarázná.
2013. aug. 13. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
De hát ez a válasz.
2013. aug. 13. 19:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki. Mozgasd az ujjad a szemed előtt. Na ugyanott áll mindig, vagy máshol? Akár még a fejeddel is körözhetsz közben.
2013. aug. 13. 20:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem. Tudom, hogy forog. Például az idő miatt forog vízszintesen, de függőlegesen miért?
2013. aug. 13. 20:25
 6/8 anonim ***** válasza:
A föld és a hold is mozog.
2013. aug. 13. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A Föld körül a Föld gravitációs mezője miatt kering, a Föld és a Hold közös tömegközéppontja körül. Ennek oka nem má, mint a gravitációs kölcsönhatás a két égitest között. És mivel a Hold megkerüli a Földet, így az égen mindig máshol látjuk, mivel az éjszaka folyamán is kering a Föld körül.
2013. aug. 13. 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:
"Függőlegesen" azért mozog, mert a Földnek van egy tengelyferdesége(60-valamennyi fok).
2013. aug. 13. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!