Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az idő definíciója? Mik a...

A cserkész kérdése:

Mi az idő definíciója? Mik a fő jellemzői?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 13:54
 1/6 schocko ***** válasza:
Google
2013. aug. 13. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Az idő az, amit az óra mér.
2013. aug. 13. 14:32
 3/6 Shai-Hulud ***** válasza:
2013. aug. 13. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Az idő egy olyan absztrakt fogalom, amely arra való, hogy az eseményeket képesek legyünk egymástól megkülönböztetni, a folyamatokról képesek legyünk beszélni és gondolkodni. Mondjuk az evés folyamatát hogy mondod el idő nélkül? Kézbe vettem a kanalat, belemerítettem a levesbe, kiemeltem, számhoz vittem, kinyitottam a számat... - szóval itt mi az, hogy belemerít, meg kiemel, meg visz, meg nyit, hogy csak a legalapvetőbbeket említsem.
2013. aug. 13. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Az időt egyedül a mérési utasításával tudjuk definiálni. Ezért szokták mondani kicsit viccesen, hogy idő az, amit az óra mér. Tulajdonképpen erről van szó, de szabatosabban is meg lehet fogalmazni.

Vegyünk egy periodikus, mindig azonos módon ismétlődő eseményt. Ez legyen az X esemény. Továbbá vegyünk két másik eseménypárt, A-t és A'-t, valamint B-t és B'-t.

Ha az A-A' eseménypár közt az X esemény n-szer következik be, a B-B' eseménypár közt pedig m-szer, akkor azt mondjuk, hogy B-B' közt m/n-szer több idő telt el, mint A-A' közt.

Kicsit körülményes, de nem hiszem, hogy ennél egyszerűbben lehet definiálni.

2013. aug. 13. 23:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Esetleg az eseményhorizonton áthaladt adatmennyiség?
2013. aug. 31. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!