Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem használunk a konyháb...

Miért nem használunk a konyhában rézedényeket?

Figyelt kérdés
2009. okt. 25. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a különféle kémhatású élelmiszerek oldják a rezet, és akár mérgezést is lehet kapni a benne készült élelmiszer fogyasztásakor, és réz ízű lenne minden.
2009. okt. 25. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

sárgaréz edényeket nem használunk - a fenti okok miatt.

a vörösréz sokkal kevésbé érzékeny, ezért ebből az anyagból készülnek konyhaedények. (igen szépek...)

2009. okt. 25. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A vörösrézben sem lehet savas dolgokat késziteni - a mostani "vörösréz" edényeken meg van egy bevonat, ami megakadályozza, hogy beinduljon a kémiai reakció.
2009. okt. 25. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
A másik fő okot nem mondta el egyik hozzászóló sem: A réz jóval drágább, mint az alumínium és az acél.
2009. okt. 26. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!