Miért nem használunk a konyhában rézedényeket?
Figyelt kérdés
2009. okt. 25. 08:52
1/4 anonim válasza:
Azért mert a különféle kémhatású élelmiszerek oldják a rezet, és akár mérgezést is lehet kapni a benne készült élelmiszer fogyasztásakor, és réz ízű lenne minden.
2/4 anonim válasza:
sárgaréz edényeket nem használunk - a fenti okok miatt.
a vörösréz sokkal kevésbé érzékeny, ezért ebből az anyagból készülnek konyhaedények. (igen szépek...)
3/4 anonim válasza:
A vörösrézben sem lehet savas dolgokat késziteni - a mostani "vörösréz" edényeken meg van egy bevonat, ami megakadályozza, hogy beinduljon a kémiai reakció.
4/4 anonim válasza:
A másik fő okot nem mondta el egyik hozzászóló sem: A réz jóval drágább, mint az alumínium és az acél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!