Mik lehetnek ezek? A repülők repülési magasságánál legalább kétszer magasabban repülnek, de azok sebességét többszörösen átlépik, illetve hirtelen oldalirányú mozgásra is képesek. Sárgás, világító gömböknek látszanak a földről.
Ez a cikk is valószínűleg ezekről szól. Valószínűleg sokan látták már, de gyakorin sosem láttam erről még kérdést, pedig napi szinten látni lehet őket Magyarország bármely területén is. Műholdak sem repülök nem lehetnek a mozgásuk iránya és gyorsasága miatt sem.
"A repülők repülési magasságánál legalább kétszer magasabban repülnek, de azok sebességét többszörösen átlépik, illetve hirtelen oldalirányú mozgásra is képesek."
Az indexes cikkbe ilyenről nem írnak, a Telegraph-os pedig nem érhető el. Ha nincs radar adatuk az ufókról akkor senkinek fogalma sem lehet, hogy milyen gyorsan és magasan és egyáltalán MERRE repülnek ezek a pontszerű cuccok. Ha tesz egy nagy ívű 180 fokos fordulatot bizonyos szögekből úgy tűnhet mintha lelassulna a levegőben, majd meg is állna végül elindulna gyorsan visszafele.
Én sem láttam még soha ilyen "repülő gömböket", pedig folyamatosan az eget figyelem mind nappal, mind éjjel. Gömböt egyáltalán nem, sárgát meg még kevésbé. Pest mellett lakom, tehát ha bármiféle ilyen mászkált volna az égen, amit a leírásodban ecseteltél, azt biztosan észrevettem volna már. De soha, még mutatóban sem láttam ilyesféle (sőt, semmiféle) sárga gömböket az égen eddig. Kivéve a Napot, és néha egy-egy léggömböt. De ezek sem cikáznak oldalirányba.
Néha, naplemente környékén, ill. azt követő szürkületben, majd még 1-2 órán keresztül a kora éjszakában lehet látni apró fénypontokat, amelyek nem pislognak, folyamatosan haladnak az égen. Méretük alapján nem hinném, hogy bárki gömb alakot mondana rájuk, inkább csak fénypontok, pont mint egy viszonylag nagy sebességgel haladó csillag: ezek műholdak, és a Nap fényét verik vissza. De ezek nem kanyarognak, hanem egy meghatározott, egyenes vonalú pályán húznak végig az égen.
Mikor szoktak ezek a valamik furikázni? Melyik napszakban, hány óra körül? Honnan, melyik tájegységből, megyéből láthatóak leginkább? Mennyi ideig láthatóak, és hogyan tűnnek el a szemed elől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!