Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létre lehet hozni súlytalanság...

Létre lehet hozni súlytalanság állapotát a földön?

Figyelt kérdés
úgy értem hogy van olyan hely ahol a földön a súlytalanság állapotába vagy akár több óráig vagy percig???
2009. okt. 20. 21:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Néhány másodpercig, szabadeséssel zuhanó repülőgépben, vagy liftben. Mivel 1 perc szabadesés kb 18 km (1/2g.t^2), percek sem kivitelezhető, órákról nem beszélve.
2009. okt. 20. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
Miért ne lehetne? Szerinted az amerikai űrhajósok hol gyakorolnak? Rengeteg videó van erről, amikor készülnek fel az űrutazásra....azt nem tudom pontosan hogyan működik, de sztem biztos lehetséges
2009. okt. 20. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerűen működik: repülőgépekben szoktak gyakorolni, amelyek nagy magasságból zuhannak velük együtt. Kb. 30 másodpercen át tartó súlytalanságot lehet ezzel "előállítani".
2009. okt. 20. 22:37
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

A repülő nem lift!

Nem kell zuhannia... parabolapályán repül ilyenkor, mint egy eldobott kő: direkt így vezetik.

Ez több percig is tarthat - a határ az, hogy az elején és a végén elég gyorsan kell mennie (és persze nem szabad szétesnie, sem lezuhannia).

Az űrhajósok még medencében is gyakorolnak, ahol ugyan nincsen súlytalanság, de az érzés valami hasonló.

2009. okt. 21. 02:36
 5/11 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem ha lenne valami nagyon gyors repülőgép ami a Föld körül körpályán mozog, azzal korlátlan ideig lehetne a súlytalanság állapotában lenni, mert ha megfelelő sebességgel megy akkor a centrifugális erő egyensúlyt tart a gravitációs erővel. De sajnos ilyen gépet még nem nagyon tudtak csinálni...
2009. okt. 21. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Én hallottam olyanról, h szabadeséscső. Ez azt jelenti hogy van egy bazi nagy ventilátor a fölbe ágyazva, ami folyamatosan fújja a levegőt, úgyh az ember lebeg benne.
2009. okt. 21. 15:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetm csak repülőgépen létrehozni, amikor átmegy zuhanórepülésbe. A másik kedves válaszoló írta, hogy amerikai űrhajósok... na az am. űrhajósok, egy nagyon nagy medencében víz alatt csinálják amit csinálnak.
2009. okt. 21. 18:23
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"bazi nagy ventilátor a fölbe ágyazva, ami folyamatosan fújja a levegőt, úgyh az ember lebeg benne."

Ez megint csak nem súlytalanság!

Normál öltözetben 200 km/ó szél kell ehhez - speciális ruhában 100 km/ó (van egy ilyen népszerű sport, igaz).

Ez bizony zuhanás - olyan sebességgel, hogy a hajad leszedi. Ezért sport.

2009. okt. 21. 19:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Vizbe szokták gyakorolni az ürbe végrehajtandó müveletet
2009. okt. 21. 20:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

@ 02:36

A parabola pálya az bizony szabadesés! Akárcsak az eldobott kő. A mozgás függőleges összetevője egyenletesen gyorsuló (g gyorsulással), a vízszintes pedig egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, ami ugye nem számít mert, egyenértékű azzal mintha nem mozogna.

2009. okt. 21. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!