A szarkazmus, a cinizmus és az irónia között mi a különbség?
Benne van a nevükben. Az egyik szarkából, a másik cinből, a harmadik pedig vasból illetve írópálcából készül. Állatvédő szervezetek nyomására a szarkazmus használata ma már nemzetközileg tiltott; akit rajtakapnak, többmilliós nagyságrendű büntetésre számíthat.
(Továbbá, fémallergiás esetek miatt szigorúan ellenőrzik a felhasznált alapanyagok és a gyártási körülmények tisztaságát is. Ezért is érdemes mindig kizárólag eredeti, tiszta cinizmust és iróniát használni, mivel a kontár hamisítványok egészségügyi kockázatot is jelentenek, illetve adott esetben a környezetre is ártalmasak lehetnek.)
Bocs, a szarka stimmel, de a másik kettőt szerintem rosszul tudod. :D
A cinizmus az egerek beszédére és annak utánzására alapított ideológia; manapság már nem túl divatos "izmus", mert az angol vált világnyelvvé.
Irónia pedig egy ország, ahol az irón nép él; a hivatalos nyelv az irón, ennek egyik dialektusa az ironikus.
Amúgy még mindig vihogok, köszi. :)
Berta: Jaja, voltak még ilyen próbálkozások is. :) A cinizmus általad említett, eredeti formája valóban megbukott, és az így keletkezett űrt igyekeztek aztán kitölteni az általam említett új verzióval.
Az irónia esetében pedig ugyanarról beszélünk; iróniának nevezi az irón turistacsalogató boltokban árusított kis népies-nemzeti szuveníreket is, amelyek révén úgymond magukkal vihetik haza, emlékbe Iróniát - vagy legalábbis annak egy kis darabkáját - a kedves turisták. És e szuvernírok alapanyagairól és gyártási körülményeiről írtam fentebb. :)
És nagyon szívesen :D
Én a szarkazmussal kapcsolatban úgy lettem tájékoztatva, hogy a bélsárhoz van köze, akárcsak a szarvasnak.
A cinizmus, pedig a Cini Minis nevű gabonapehely fogyasztók szélsőjobbos ideológiája. ( [link] itt a képen az is látható, ahogy egy ifjú elvtárs karlendítéssel tiszteleg a vezér előtt)
Irónia pedig az írni (és olvasni) tudó egyének földöntúli országa, ahová a haláluk után kerülne.
@ 6., 7.:
Köszi mindkettőtöknek. :)
Egy kis kapcsolódó fárasztás, de ez már nem saját:
A szőke nő idegesen felhívja a barátját.
- Át tudnál hozzám gyorsan jönni? Nagyon nehéz a puzzle, már órák óta kínlódok vele, azt sem tudom honnan kezdjem!
- Minek kellene kijönnie belőle?
- A dobozon egy tigris van.
A pasi kíváncsi lesz, átmegy a szőkéhez. Végignéz az asztalon, és azt mondja:
- Először is vegyél mély lélegzetet, és nyugodj meg. Utána együtt visszarakjuk a dobozba a kukoricapelyhet...
:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!