Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Balatonban élnek férgek vagy...

Balatonban élnek férgek vagy paraziták?

Figyelt kérdés

Ma voltam fürdeni a Balatonban és a lábamra tapadt vagy fúródott egy féreg vagy parazita szerűség (úgy hogy nem is éreztem), kb. 3 centi hosszú és 2-3 miliméter vastagságú lehetett. De nem pióca volt az biztos. Sokkal kisebb, szinte átlátszó szerintem valami parazita lehet. Lehetséges volna, hogy halféreg támadt meg vagy inkább a klímaváltozás miatt idetelepülő új szúnyogok által hozott peték keltek ki a Balatonban amik kikeltek és kifejlődtek és már itt is élősködnek??

Kell még attól tartanom, hogy esetleg amit kiszedtem a lábamból féreg esetleg belém petézett vagy ilyesmi??

Ha igen hogy lehet ezeken vizsgálni milyen vizsgálat kell ilyesmire? Vagy ezt kimutatni se lehet mert ha jól tom az ilyen paraziták csendesen élnek és ki se mutathatóak egész addig amíg valami komoly bajt okoznak.

2013. júl. 7. 19:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ti nem vagytok rosszul? A férjemnek (a táborosok vagyunk) láza van és hasmenése, nem eszik, minden büdös neki. Talán ma reggel lett jobban. Mi csak kedden mentünk vízbe, kb. egy órára, utána átnéztünk magunkat, hogy nincs- e rajtunk (több barátunkon akkor volt), de nem találtunk. Este hazaértünk Pestre, utána lett lázas, másnap hasmenés... Ha most nem javul jobban, délután orvos... Szegény, két nap szabit vett ki, mind a két nap az ágyban fekszik. :(
2013. júl. 11. 09:27
 12/19 zeora válasza:
Nekem 15-én Alsóörsön volt hasonló élményem. Nyoma nincs, jól vagyok. De azért érdekelne, hogy mi a frász volt...
2013. júl. 22. 14:02
 13/19 A kérdező kommentje:
Nekem sincs semmi bajom, engem is csak az érdekel mi a fene él a Balatonban?? Egy biztos, nem mostanában megyek fürdeni :)
2013. júl. 23. 09:31
 14/19 zeora válasza:
beírtam a gugliba, hogy kis angolna. A képtalálatok között szakasztott olyan állatot találtam, mint ami rajtam volt (egy pacák tenyerében).
2013. júl. 23. 10:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Táboroztató vagyok beteg férjjel... mi is utánajártunk, s gyanúsan üvegangolna volt, a férjem pedig egy mezei vírust szedett össze a gyerekektől. :D
2013. júl. 23. 22:45
 16/19 cukicsillag2017 válasza:
Igaz hogy évekkel ezelőtti a poszt, de mivel nekem friss az élmény így hozzászólok. Tegnap a Balatonalmádi strandon, kb. 10 percet tartózkodtam a Balatonban mikor kifele jövet észrevettem egy kb. 3 cm hosszú zöldes színű, de kissé átlátszó valamit... mivel első ránézésre hínárnak tűnt, próbáltam lemosni, de nem jött le... ekkor persze közelebb hajoltam és elkezdtem leszedni...de nem jött. Ez a valami teljesen rátapadt a lábfejemre és gyakorlatilag úgy tudtam csak kihúzni, bent volt a bőröm alatt. Mikor megfogtam látszódott, hogy gyűrűi vannak, de a hirtelen ijedtségtől eldobtam...amit utólag már bánok, de mindegy. A helyén kb. fél óráig egy piros pont volt, később már nem látszott. Fogalmas sincs mi lehetett, de erre a szezonra biztosan elment a kedvem a Balatoni fürdőzéstől...
2017. júl. 13. 11:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Az vagyok, akik taboroztattak es a a ferje beteg lett. Most, hogy irtal olvastam utana, hogy uvegangolna nem is lehetett, mert az nincs edesvizben. Akkor valami pioca fele? Nalunk labujjkozott volt, ugyanigy a borbe furodva.
2017. júl. 15. 19:12
 18/19 balatonb0 válasza:
Sziasztok.Velünk is ugyanez történt meg.Két kislányomban is volt ,rajtam meg a nyoma.A lányok lábán nem volt nyom,de én nem mozogtam és sokáig egyhelyben voltam.Én is alig tudtam kihúzni ezt az undormányt.Úgy láttam hogy az egyik már fél centire is bent volt.Elsősegélyesek és a pénztárosok még nem is hallottak ilyenről.Irtam egy levelet az antsznek ezt a linket bemásolva de választ még nem kaptam.Végül felhívtam az ügyeletes orvost berényben.Ő udvariasan meghallgatott aztán elmondta a lényeget.:Ez egy pióca fajta ami ugy nez ki mint egy féreg es elég mélyen megkapaszkodik de semmit sem terjeszt nem petézik és nem mászik bele az emberbe.Sajnos a Keszthelyi öböl és környékén fordul elő.Most megnyugodtam de két napig nem aludtam és nem ettem az idegtől es mert produkáltam a neten olvasott tüneteket férges eseteit.A doki elmondása után ezek el is múltak és rendeltem egy pizzat.Ha valakibe ilyen megy mindenképp probálja meg eltenni és bevizsgáltatni,majd felírni az eredményt mindenki megnyugtatása érdekében.
2018. júl. 16. 12:53
 19/19 anonim válasza:

[link]

Ma ilyet szedtem ki a lábfejemből. Balatonszemes. Feje vagy mi már bennem volt, ez kb egy centis példány

2019. aug. 15. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!