Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy működik a pálcás vízkeres...

Hogy működik a pálcás vízkereső módszer?

Figyelt kérdés
Van két pálcánk, de nem tudjuk hogyan lehetne vizet keresni vele. Na, jó hallottunk már ezt-azt, de a pontos lényeg nem tiszta.
2009. okt. 16. 14:50
1 2
 11/13 Krisztián,27 válasza:
58%
nem hülyeség ismerek egy kútfúrót aki pontosan megmondja hol van meg milyen mélyen és eddig mindig eltalálta ha nem látom én se hiszem el de létezik ilyen."attól hogy még nem láttál pl 5 milliárdot egybe attól még létezik:):)"
2012. ápr. 15. 10:24
 12/13 Francia88 válasza:
67%
ÁÁhá! Kút fúrót emlegettek hát itt vagyok. (még nem teljes értékű csak gyakornok) de A réz pálcás téma tényleg műkszik. Az ugyan nem igaz hogy a mélységet is meg lehet mondani. Elég sok kutat furtunk már így körülbelül tudjuk hogy melyik területen milyen mélyen van kb. VÍZ ADÓ RÉTEG!!! Mivel víz "mindenhol" van a talajban. A pálcával víz eret vagy betemetett ásott kutat vagy csővezetéket lehet keresni. Valószínűleg a vízben oldott ásványi anyagok miatt. Azt sajnos nem tudom hogy működik nem is nagyon használjuk mert ha megyünk egy kertbe kutat fúrni akkor a tulaj rá mutat a földre hogy: ide kérem a kutat. És mi oda csináljuk.
2012. okt. 2. 22:58
 13/13 promi001 válasza:
30%
Nah kedves hitetlenek találtam egy cikket a sok között és feltünt egy név aki elismeri a működését ime a részlet :Egy gyakorlott forráskutató a kilengésből meg tudja becsülni a forrás mélységét. A varázsvesszőt néhány építővállalat is alkalmazza mind a mai napig helyszíni felméréseknél. Az oroszok is alkalmazták érc és olaj kutatására. Az eljárást biofizikai hatásmódszernek nevezték. Senki sem tudja biztosan, hogyan működik a varázsvessző, de a tények a hatásosságát igazolják. Albert Einstein szerint az elektromágnesességben van a megoldás. A varázsvesszős kutató kezének izmai reagálhatnak föld alatti ásványok mágneses rezgéseire. Ami azonban valószínű: szó sincs a szó szoros értelmében vett varázslatról, egyszerűen rezgések törvényszerűségének ismeretén múlik az egész.
2015. jan. 21. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!