Az univerzum tényleg tágul?
A távoli galaxisok színképe vöröseltolódást mutat a közeki galaxisok színképéhez képest. Ez a jelenség arra utal, hogy a távoli galaxisok egyre jobban eltávolodnak tőlünk (és egymástól). A relativitáselmélet alapján a kozmológia szerint azért látjuk távolodni a galaxisokat, mert a köztük lévő tér tágul.
Ha elméletben visszafordítjuk a folyamatot, akkor arra jutunk, hogy a galaxisok közelednek, amíg egy pontba nem sűrűsödnek. Ekkor történt az ősrobbanás, azóta tágul a világegyetem.
A vöröseltolódásról itt olvashatsz:
Mivel nem tudjuk, hol lehet valójában a széle az univerzumnak így szerintem ez csak viszonyítási feltevés. Szerinted mi van a nagy semmin túl?
Egyébként nem hiszem, hogy ez érintene minket!
Hérakleitosz: A világ örökkén élő tűz, mely kigyullad mértékre, és elalszik mértékre...
tágul az univerzum - mi van ha egyszer megáll, és elkezd összezsugorodni.
Az univerzum végtelensége: van egy paradoxon ebben szerintem. Hogyan tud valami tágulni, ami végtelen - minkettő elmélet, ezek kizárják egymást, szerintem csak az tud nagyobb lenni, aminek van vége, határa,ahova nőhet.
Tágul.
De az is lehet, hogy csak az Ember által érzékelhető, anyagi részét képező elemek távolodnak egymástól benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!