Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az "állatvilág szintezettsége"...

Az "állatvilág szintezettsége" mit akar jelenteni? Mit értenek ez alatt?

Figyelt kérdés
Nem találok a neten sehol olyan szöveget, ami így nevezi meg az anyagot.. Vagy ez lenne a (+;+), (+;-) kölcsönhatások? Nem értem..

2013. jún. 19. 20:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Szintezettség a társulás függőleges irányú változása. pl.: az avarszinten férgek, bogarak, lombkoronaszint madarak, majmok stb...rengeteg példát lehetne sorolni és persze nem csak az erdei társulásokra jellemző.
2013. jún. 19. 21:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Szintezettséget ettől függetlenül általában a növényvilág társulására használjuk, mint:

- lombkorona szint

- cserjeszint

- avarszint

- mohaszint

- gyepszint

- gyökérszint

Az egyes szinteken természetesen rengeteg állat lehet. Ez függ éghajlattól, domborzattól stb.

2013. jún. 19. 21:15
 3/6 anonim válasza:

Szia. A +;+ az az együttélés,azaz a szimbiózis, ami mind a két fél számára hasznos. Pl: cellulóz bontó baktériumok--ember (az ember élőhelyet és táplálékot biztosít, cserébe a baktérium K-vitamint termel.

Vagy mikhorriza, a gombák és fák kapcsolata, de még találhatsz szerintem példát interneten, nekem most ez jutott eszembe.

A +;- pedig az élősködés, azaz a parazitizmus.

Ahol mindig van egy gazdatest és egy külső vagy belső parazita.

Külső paraziták: szúnyog, pióca, kullancs, növényi tetvek

Belső parazita: bélférgek, bakteriális eredetű kórokozók

Illetve +;- kapcsolat még a zsákmányszerzés, azaz a predáció, Pl: növényevő életmód(tehén--fű)

illetve a ragadozó életmód(oroszlán--antilop)

Amúgy, vannak még kölcsönhatások, nem tudom, hogy ezeket tudod-e és csak ezt a kettőt nem tudtad, de ha nem tudod, akkor szólj, és leírom még azokat is.

Ezek vannak még:

0;+

0;-

-;-

0;0

2013. jún. 20. 09:34
 4/6 anonim ***** válasza:
És ez hogy jön ide? A kölcsönhatásoknak semmi köze a szintezettséghez.
2013. jún. 20. 10:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves 3. hozzászóló. Örülök, hogy segíteni szeretnél, de azokat mind ismerem, és már kiderült, itt nem arról van szó.

Köszönöm mindenkinek!

2013. jún. 20. 11:23
 6/6 anonim válasza:

3ad vagyok:)

Akkor feleslegesen koptattam a billentyűt:) de nem baj, hátha valaki másnak segíteni fog,amit leírtam.

2013. jún. 21. 03:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!