Az "állatvilág szintezettsége" mit akar jelenteni? Mit értenek ez alatt?
Szintezettséget ettől függetlenül általában a növényvilág társulására használjuk, mint:
- lombkorona szint
- cserjeszint
- avarszint
- mohaszint
- gyepszint
- gyökérszint
Az egyes szinteken természetesen rengeteg állat lehet. Ez függ éghajlattól, domborzattól stb.
Szia. A +;+ az az együttélés,azaz a szimbiózis, ami mind a két fél számára hasznos. Pl: cellulóz bontó baktériumok--ember (az ember élőhelyet és táplálékot biztosít, cserébe a baktérium K-vitamint termel.
Vagy mikhorriza, a gombák és fák kapcsolata, de még találhatsz szerintem példát interneten, nekem most ez jutott eszembe.
A +;- pedig az élősködés, azaz a parazitizmus.
Ahol mindig van egy gazdatest és egy külső vagy belső parazita.
Külső paraziták: szúnyog, pióca, kullancs, növényi tetvek
Belső parazita: bélférgek, bakteriális eredetű kórokozók
Illetve +;- kapcsolat még a zsákmányszerzés, azaz a predáció, Pl: növényevő életmód(tehén--fű)
illetve a ragadozó életmód(oroszlán--antilop)
Amúgy, vannak még kölcsönhatások, nem tudom, hogy ezeket tudod-e és csak ezt a kettőt nem tudtad, de ha nem tudod, akkor szólj, és leírom még azokat is.
Ezek vannak még:
0;+
0;-
-;-
0;0
Kedves 3. hozzászóló. Örülök, hogy segíteni szeretnél, de azokat mind ismerem, és már kiderült, itt nem arról van szó.
Köszönöm mindenkinek!
3ad vagyok:)
Akkor feleslegesen koptattam a billentyűt:) de nem baj, hátha valaki másnak segíteni fog,amit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!