Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért habzik ki a cola, ha...

Miért habzik ki a cola, ha kockacukrot dobunk bele?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos!!!Légyszi segítsetek! :O

2013. jún. 3. 15:28
 1/3 Ozmium42 ***** válasza:

El tudom képzelni, mennyire baromira fontos lehet...


A kockacukornak a porózus szerkezete miatt nagy a fajlagos felülete, ezért meggyorsítja a buborékképződést (nagyobb felületen több buborék válik ki)

2013. jún. 3. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
akkor jó, mert tényleg baromira fontos:D.Kémiára kell és ettől függ az év végi jegyünk szval köszi:D
2013. jún. 3. 15:42
 3/3 Wadmalac ***** válasza:
Még az is szerepet játszik benne, hogy a cukor oldódása foglalja a helyet a szénsavtól, változik a telítettségi állapot és több gáz szabadul fel.
2013. jún. 4. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!