Miért habzik ki a cola, ha kockacukrot dobunk bele?
Figyelt kérdés
Nagyon fontos!!!Légyszi segítsetek! :O2013. jún. 3. 15:28
1/3 Ozmium42 válasza:
El tudom képzelni, mennyire baromira fontos lehet...
A kockacukornak a porózus szerkezete miatt nagy a fajlagos felülete, ezért meggyorsítja a buborékképződést (nagyobb felületen több buborék válik ki)
2/3 A kérdező kommentje:
akkor jó, mert tényleg baromira fontos:D.Kémiára kell és ettől függ az év végi jegyünk szval köszi:D
2013. jún. 3. 15:42
3/3 Wadmalac válasza:
Még az is szerepet játszik benne, hogy a cukor oldódása foglalja a helyet a szénsavtól, változik a telítettségi állapot és több gáz szabadul fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!