Van-e teteje annak az elméletnek, miszerint a fekete lyukak antianyagból állnak, és ezért nem találunk a környezetünkben antianyagot?
Valóban nem igaz állítás, hiszen már sikerült antianyagot befognunk rövid időre - ergo még ha lenne is alapja az állításodnak (de nincs), akkor se lenne igaz.
Remélem segítettem.
Az anyag fogalomhoz szigorúan kötődik a téridő fogalma. Azt meg minden elmélet egyértelműen állítja, hogy a mi általunk ismert háromdimenziós térszerkezet és idő az eseményhorizonton belül megszűnik az lenni, aminek mi ismerjük.
Én úgy érzem, megalapozottan hihetek Einsteinnek, Hawkingnak és még sok hasonló zseninek. Itt szó sincs a saját véleményemről.
Eleve összeesett anygaból állnak, már ha állnak. De pont, hogy van körülötte antianyag, ezt rosszul tudod viszont!!!
Igaz nem sok, de sehol máshol nincsenek olyan szélsőséges körülmények, és épp ezért máshol nem is találtak antianyagot a mesterségesen előállítottakon kívül, csak ritkán a kozmikus sugárzásban, de azok a fekete lyukak környékén a beeső anyag halálsikolyaként emlegetett nagyon erős fotonokból keltődnek, mint az ősrobbanás környékén, mert ott volt csak hasonló körülmény.
De benne nem az van. Illetve tényleg nem lehet tudni mi, mert eleve az idő is lelassul, ahogy közeledsz...
Tanulság, ha épp fekete lyukba esel, jó ha orgazmus közben teszed, mert akkor örökké fog tartani :D
Tudom, és még az atomjaim is szétnyúlnának. spagettizálódásnak hívák... és saját időmben(nem-)élném meg, tudom. az csak vicc volt az orgazmusos mondat :D
De pont a környezetében lévő eszméletlen sugárzásnak, amit a beleeső anyag, az akréciós korong belseje felől ont, már fényévekre meghalnánk tőle, de lehet csak fényórákra... anyagmennyiségtől függ...
Bár akkor nekem meg a külső világ gyorsul fel, a saját időm normál telésének érzete mellett, tehát látnám az univerzuot egyre gyorsabban a vége felé haladni, vagy szétspriccelni a gyorsuló tágulása miatt. ezzel együtt a beérkező fotonok spektruma is eltorzulna, és minden eltolódna a kék felé, aztán a röntgen fel, és aztán belülről látnák egy ősrobbanás-szerűt, meg egyszerre a világ végét, azaz átlátnám az időt, kezdettől a végig... :D
Ez csak úgy most jött. Nemtom így lenne-e :D de jól hangzik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!