A Dunántúli-középhegység hogy alakult ki?
Figyelt kérdés
3 éve tanították nekem, de elfejetettem, valami olyan volt talán hogy a kontinens vándorolt, 2 közet összeütközött és így felgyűrődött. De pontosan hogy? (Így nem adja ki a google csak ilyen bonyolultan pl "A variszkuszi felgyűrődést megelőző időkből származó szilur kori fillit a legidősebb képződménye" Valaki letudná írni egyszerűen, normálisan?2013. máj. 21. 15:52
1/1 anonim válasza:
a föld formálódása során a földlemezek mozogtak (ma is mozognak!!) és néhyány helyen összetorlódtak, és ezeken a helyeken felgyűrődtek a kőzetrétegek (presze hosszú évek alatt)
ezekből lettek a gyűrthegységek:))
elég lebutítottan meséltem?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!