A Haeckel által lerajzolt embriók mennyire tükrözik a valóságot?
Ha a google keresőjében megpróbálok képet találni amelyben összehasonlítják a különböző fajok embrióit mindenhol az ő képeit találom és csak elvétve van más. A legtöbb helyen rá hivatkoznak, mint valódi kép, de néhány helyen már a cáfolatával is találkoztam.
Én laikusként úgy gondolom, hogy ezek a képek minimum eltúlzottak, ha nem hamisak. Ha igazam van, akkor tudna valaki képet küldeni ami a valóságot ábrázolja?
Ha valaki nem tudná erről írtam: [link]
Már miért lenne hamis? Minden embrió egy sejtből indul. És mind gerinces. Az alapok ugyan azok. Kialakul a gerinc, a koponya, a végtagok kezdeményei. Mégis miben térjen el? Majd később, de eleinte szinte ugyan olyan mindegyik embrió.
Láttam már egér-, csirke- és tehén-embrió preparátumokat, és bizony az elsőket meg sem lehetett különböztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!