Hány évszázadig hittek az emberek az örökmozgó létezésében? Ki bizonyította be, hogy nem lehet megalkotni?
Így konkrétan nincsen bebizonyítva, csupán tapasztalatilag, hogy sosem találtunk még ilyet. Rá lehet fogni hogy a termodinamika első főtételéből következik, és ezt szokták emlegetni mint az örökmozgó létét tiltó törvény. Ámde szerintem ez eléggé durva és nem nevezhető bizonyításnak, mert ez csak az univerzum mostani korszakában érvényes, ami nagyon speciális.
Általánosságban, amikor nincs energiamegmaradás, akkor ebből egyáltalán nem következik.
Az energiamegmaradás az idő homogenitásából következik, tehát egyáltalán nem olyan dolog, hogy "nagy valószínűséggel érvényes, de talán lehetnek kivételek", vagy "lehet, hogy most éppen igaz, de majd egymillió év múlva már talán nem".
Szóval arra, hogy nincs örökmozgó, elég bátran ráteheted a nyakadat.
Ezt szerintem nagy butaság és kicsit nagyképű lenne kimondani hogy nem létezik.. a század elején még arról sem volt fogalmunk, hogy egyáltalán galaxisok léteznek..
Olyan 100 évvel ezelőtt, ha azt montam volna hogy a tömeg befolyásolja az idő múlását, sokan kinevettek volna. Mára viszont bizonyított tény. Szerintem az emberiség, amíg a kihalás széléhez fog kerülni, oltári nagy dolgokat fog elérni a fizika terén.. térelhajlítás, féreglyukak, öregedés megakadályozása.. ezek és ilyen, ma hülyeségnek tartott dolgok közül sokminden, a jövő emberének, teljesen egyértelmű, magától érthetődő lesz..
Élljen a csodálatos emberi agy :-)
Én ezt már egy korábbi kérdésnél részletesen kifejtettem, mégegyszer nem fogom elmagyarázni itt is.
Egyrészt az idő nem homogén, másrészt meg sokkal régebben, amikor még az "űrben" nem lehetett a nyomást 0-nak venni, a mostani fizikai modelljeink nem érvényesek arra. Senki nem beszélt valószínűségről, ez nem valószínűség hanem bizonyított tény a kozmológiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!