Az agyban lévő feszültség (volt)?
Figyelt kérdés
Mai napon egy gombelem feszültségét kellett órán megmérnünk multiméterrel, és az ujjamhoz hozzáérintettem, akkor pár voltot, mikor a fejemhez kétoldalt, akkor kb. 24 voltot mért be. Bioszos voltam, tudom hogy a test termel elektromosságot, a szinapszisok által, végülis az mind az agyban is enyhe kisülések. Az érdekelne, hogy ha enyhe többletáramot kapna az agy, akkor hogyan reagálna rá. Pl. gyorsabbá tenni a szinapszisokat, mintegy tuningolni árammal, mint egy processzor órajelét húzni. Ilyesmire gondolok.2013. ápr. 22. 17:15
1/2 Srapnel válasza:
Az agyban nem olyan áramok vannak (nem az idegsejtek a "vezetékek"), mint a vezetékben, tehát az agyra adott áram igazából hasznot nem, de kárt viszont okozna.
2/2 Makoscsiga válasza:
Persze, reagál. Az idegsejteken feszültség függő ioncsatornák vannak, amiket kívűlről bevitt elektromossággal is lehet szabályozni.
Kutatók csinálnak olyat, hogy egyes idegsejteket ingerelnek, és figyelik, hogy az adott sejt hogyan változtatja meg a működését. Ezt elektrofiziológiának hívják. A rendszer szintű beavatkozás "tuningolás" sem ismeretlen a tudomány előtt: főleg pszichés betegelen alkalmazott sokkterápia lényege pontosan ez volt. Nyilván teljesen haszontalan a dolog... olyan, mintha a számítógéped áramköreit próbálnád "tuningolni" ipari feszültség bevezetésével, ráadásul csak random módon, odadugva egy feszültség alatt álló kábelvéget az alaplaphoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!