A macska megeszi a gyíkot? Ha nem az, akkor mi eszi meg?
Légyszíves pontosíts! Az első kérdésed önmagában még csak-csak állja a helyét, de a másodikkal együtt már a humor kategóriában a helye.
1.Az éhes macska, ha megfogja, megeszi a gyíkot. (az állatra gondoltam a gyík kifejezés alatt, hacsak nem humorosnak szántad a kérdésedet)
2.A gólya is megeszi. Például. (lásd mint fent)
3.Ha nagyon éhes vagy, te is megennéd, csak meg kéne fogni. (lásd mint mégfeljebb) vagy ha nem, hát megint csak "humor"... vagy mi...
Nem szerepel az általános étrendjében és nem is nagyon tudja megfogni. Inkább csak kergeti.
Szerintem nem eszi meg, max. megrágja. Esetleg ha nagyon éhes.
És mint már előttem említették, a gólya pl. megeszi. De sok kígyófaj is.
Normális, -tehát nem álandóan lakásban tartott- egészséges, felnőtt, macska könnyedén megfogja a gyíkokat (is). Minden nála kisebb méretű állatra (akár rovarméretig) "veszélyt" jelent.
Megismétlem: a macskákról beszélek, nem az agyontenyésztett, inkubátorban tartott, "jajj de édi!" szerencsétlen jószágokról.
Az már más kérdés, hogy még a "félvad" macsek is nagy ínyenc, és igen nagy különbség lehet az ízlésükben. Ha már élőprédáról van szó jobban szeretik az egeret, az aprómadarat, veréb, cinke, sármány, stb... ezeket, ha tényleg éhes a macsek, szinte nyom nélkül megeszi. Csak az evezőtollak maradnak. A patkányt, amelyik macska meg tudta ölni, az mindig "haza" hozta, és olyan helyen hagyta, hogy megtalálhassuk. Sosem ette meg. Félgyíkot, vagy darabjait, viszont gyakran lehetett találni. Ebből úgy tűnik, általában nem nagyon ízlik nekik.
A gyíkok, szerintem, igen sokfajta állat "étlapján" szerepelhetnek. Ragadozómadarak, kétéltűekkel, hüllőkkel táplálkozó vízimadarak(gólyák, gémek, stb...) sünök, rókák, kisragadozók(görény, nyest, menyét, stb...), bizonyára kihagytam sok állatot amelyik még lehet a gyíkok "kedvelője". Ja... pl. a siklók, és gondolom vannak kígyófajok is.
Az első kérdésre a válasz: Igen.
A másodikra már nem is válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!