Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért a Vénusz és a Szaturnusz...

Miért a Vénusz és a Szaturnusz lenne a legnyomasztóbb, ha a Hold helyén lennének?

Figyelt kérdés

Ez alapján tettem fel a kérdést:

[link]

Tudom, hogy lehetetlen, csak az utolsó mondat így szól:

"Mindenesetre a Vénusz vagy a Szaturnusz elég nyomasztó lenne a szomszédban."

Miért?

2013. ápr. 7. 22:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Ilyen lehetetlen!Már rég összeütköztek volna!Hogy képzel valaki ilyet hogy elfelejti a tömegvonzást?
2013. ápr. 7. 22:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem én sem, mire gondolt aki ezt írta.

Viszont az én felfogásomban a Hold helyett a Jupiter, Szaturnusz, Neptunusz és az Uránusz lenne csak igazán nyomasztó, olyan érzés lenne, mintha mindjárt belezuhannánk ezekbe. Arról nem is beszélve, hogy egy Napfogyatkozás ezek mellett akár napokig nem lenne "nappal".

A Jupiter egyik holdja, a Callisto például 16,5 nap, amíg megkerüli. Képzeld el, 2 hétig sötétség.

2013. ápr. 7. 22:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az csak személyes vélemény. Az enyém az, hogy minél nagyobb, annál viccesebb. :)

Egyébként szerintem a cikk nem vesz figyelembe egy lényeges dolgot: a Naptól való távolság függvényében változik a bolygókra érkező és a róluk visszavert fény erőssége. Tehát valószínűleg a gázbolygók valamivel világosabbak lennének.

Ja, és a Jupiter a kép szerint olyan nagy, hogy amikor "telijupiter" lenne, akkor a Föld árnyéka is biztosan rávetülne, szerintem.

(Megjegyzés: ha az eddig ismert legnagyobb csillag a Nap helyén lenne, tartalmazná a bolygókat a Jupiterig.)

A slusszpoén:

[link]

2013. ápr. 7. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Jut eszembe, ilyen távolságban a gázbolygók "felforranának", tehát tök máshogy néznének ki. Kiváncsi lennék olyan képekre, amik ezt is bekalkulálják.
2013. ápr. 7. 22:59
 5/10 anonim ***** válasza:

"A Jupiter egyik holdja, a Callisto például 16,5 nap, amíg megkerüli. Képzeld el, 2 hétig sötétség."

Ez igaz, csak a Föld-Hold távolság viszonylag kicsi, így a Föld is sokkal gyorsabban kellene, hogy keringjen a Jupiter körül.

2013. ápr. 7. 23:04
 6/10 anonim ***** válasza:
24%

"milyen lenne az a Földről, ha a Hold helyén egy másik bolygó díszelegne?"

Hülye analfabéta!!! A holdat nem azért nevezik holdnak mert bolygó!!!

2013. ápr. 7. 23:10
 7/10 anonim ***** válasza:

#1: Látszik hogy Te is csak nézel, de nem olvasol :) A képekhez mellékelt szöveg:

"Az elképzelés természetesen csak látványával igyekszik hatást gyakorolni, nem vesz figyelembe semmilyen tudományos számolgatást és eshetőséget."

#2: "Viszont az én felfogásomban a Hold helyett a Jupiter, Szaturnusz, Neptunusz és az Uránusz lenne csak igazán nyomasztó, olyan érzés lenne, mintha mindjárt belezuhannánk ezekbe"

Igen, ha az után kerülne oda, hogy megszoktad a kicsiny Holdunk látványát. Ha már úgy születtél volna, hogy a Jupiter óriási gömbje fedi be a fél égboltot, akkor semmi efféle furcsaságot nem találnál benne, hiszen akkor az lenne a természetes számodra; és az lenne a fura, ha csak egy ilyen kis korongocska díszelegne helyette az égen, mint a mi Holdunk ;)

2013. ápr. 7. 23:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Látom, hogy vannak elképzelések! :)

azért tettem fel a kérdést, mert a national-en szoktam nézni pl szélsőséges világegyetem, meg hasonló műsorokat, ahol ők is elgondolkoznak azon, hogy "mi lenne ha, ...."

nade kicsit eltérve a témától, én is feltenném a kérdést, hogy mi lenne ha, kiderülne számukra, hogy a Föld kering a nap körül, nem pedig fordítva:

m.youtube.com/watch?gl=HU&hl=hu&client=mv-google&v=v3Pz57wKwIs

ezt a linket a 9gag-es oldal ichlette számomra, amit az egyik válaszoló linlelt be! :)

2013. ápr. 7. 23:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Utólag elnézést a szöveghibákért, de amint a link-en is látszik, telefonról vagyok, és még nem igazán szoktam meg ezt a qwerty billentyűzetet! ^.^
2013. ápr. 7. 23:55
 10/10 anonim válasza:

Ha helyet cserélne Hold a Szaturnusszal, utóbbi csak az első néhány napban lenne olyan szép mint az asztrofotókon. A Nap közelsége szerintem elég hamar elpárologtatná a gyűrűit.

A Plútó viszont olyan lenne a Hold helyén mint egy gigantikus üstökös. Bár hivatalosan már nem bolygó, de bármelyik bolygót túlszárnyalná a látványa.

2019. aug. 18. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!