Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » PET palack + sósav?

PET palack + sósav?

Figyelt kérdés

sizasztok.

polietilén-tereftalát (PET) palackon ha 100%os sósavat vezetsz át , lesz-e valami baja az anyagnak? wiki leirás szerint gyenge savak nem okoznak benne kárt. mi a helyzet az erőssel?:d

2013. ápr. 7. 20:06
 1/8 kalmj ***** válasza:
Próbáld ki! Lehetőleg üres palackkal. :)
2013. ápr. 7. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért én megnézném hogyan vezetsz 100%-os sósavat át a palackon ugyanis az gáz halmazállapotú!Vízesen a sósav max.38%-os töménységű lehet!Amúgy ezt a sósavai is polietilén palackban szokták tárolni
2013. ápr. 7. 20:25
 3/8 A kérdező kommentje:
mondjuk tömény sósavat CaCl2-re csepegtetek, és úgy vezetem bele a pet palackba...
2013. ápr. 7. 20:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy sikerülni fog mert a CaCl2 magába rántja ugyan a vízet de nagyon felmelegedik és lesz ott minden csak 100%-os sósav nem!
2013. ápr. 7. 21:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Mit javasolsz, mire csepegtessek tömény sósavat, h gáz fejlődjön? a pet palacknak gázmosó szerepe van..
2013. ápr. 7. 21:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Én valószínűnek tartom hogy a PET a 38%-os sósavat se bírja el.A polietilén igen az biztos mert a labor abban kapja
2013. ápr. 7. 21:15
 7/8 anonim ***** válasza:
A CaCl2-nél jobb vízszívó nincs!
2013. ápr. 7. 21:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezzel most magadat cáfolod? :D a CaCl2 szépen megköti a vizet, és voala, már áramlik is a HCl gáz!?
2013. ápr. 8. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!