Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik, hogy ez igaz lenne?

Létezik, hogy ez igaz lenne?

Figyelt kérdés
Azt hallottam régebben,hogy a Földön Bármelyik embertől el lehet jutni 9 ismerősön át egy másik emberig.Érthetőbben te ismersz valakit,ő is valakit,és így tovább,mígnem a 9. ember akár az USA elnöke is lehet...vagyis bárki...Ez szerintetek igaz?
2009. szept. 19. 10:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

Pont ezt írtam. lehet, hogy a dél-afrikai bennszülötthöz 10 ismerősön át jutsz el, de ilyenből jóval kevesebb van. Mert a 6 ismerős csak egy ÁTLAG, hogy átlagosan hány ismerősön keresztül jutsz el egy adott emberig. Ez azt jelenti, hogy viszonylag sokan vannak, akiket 7-8 ismerősön keresztül ismered. Én sem gondoltam, hogy én négy ismerősön keresztül jutok el Oszama bin Laden-ig, pedig így van, ugyanis a statisztika tanárom három ismerősön keresztül: ismer valakit Egyiptomban, aki ismeri bin Laden testvérét. Tehát én ismerek egy embert (a tanárom), aki ismer egy embert, aki ismer egy embert(bin Laden testvére), aki ismeri bin Ladent. Valószínűleg két ismerősön keresztül itt a gyakori kérdések akármelyik felhasználóját ismerem, vagy ha nem hozzám, akkor valamelyik csoporttársamhoz ugyanennyi lépésben, akik szintén 4 ismerősre vannak Ladentől. Tehát körülbelül mindenki max. 6 ismerősre van bin Ladentől, aki ezt az oldalt szokta nézegetni. Ebből is látszik, hogy már 4 ismerősön keresztül is nagyon távoli helyekről ismersz nagyon sok embert.

Persze 6 az átlag, de a szórás nagyon kicsi, de 7 milliárd ember esetén még ez a kis szórásba is elég sok ember beletartozhat.

2009. szept. 21. 08:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem bammeg, NEM átlag. A 6 ismerős az egy elég messze elnyúló dolog. LEHETSÉGES, hogy van akihez 7 vagy akár 10 kell, de ez elenyésző. A legtöbb embert (99,999%) 6 lépésen belül eléred.
2009. szept. 21. 10:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Magyarul a kérdésre a válasz: NEM igaz.
2009. szept. 21. 11:20
 14/14 anonim ***** válasza:
76%
De, igaz.
2009. szept. 21. 12:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!