Mitöl van az, hogy hűvös őszi és téli reggeleken estéken füstszagú a levegő?
Figyelt kérdés
már régóta érdekel egész gyerekkorom óta2009. szept. 18. 19:35
2/11 anonim válasza:
Na ezen már én is sokat gondolkodtam, nekem is a fűtéssel magyarázzák, de én nem hinném. én "télszagnak" hívom.
3/11 anonim válasza:
Valaki fával fűt. Az a tömény füst, ami a kéményből ömlik kifelé, összekeveredik a párás levegővel, és kész a szmog, ami szélcsendben meg is marad. Itt is előfordul néha...
4/11 anonim válasza:
Na ezt én sem tudtam :P De én nem reggel, hanem inkább este szoktam érezni.
5/11 anonim válasza:
Én már lakatlan területen is éreztem ezt hideg téli éjszakán, úgyhogy NEM a fűtéstől van. nekem is ezt mondták, hogy a faszén szaga ez, de tuti nem!
6/11 anonim válasza:
Télen gyakori a talaj közeli inverzió. Ilyenkor a magasság növekedésével nem csökken a hőmérséklet, hanem nő. Ez az oka, hogy a füst nem száll fel magasra, hanem itt marad földközelben, és összekeveredik az itt található párás ködös levegővel.
Ennek a szagát érzed.
7/11 anonim válasza:
Ilyenkor a magasság növekedésével nem csökken a hőmérséklet, hanem nő.
Ezt nem értem.:(
8/11 anonim válasza:
9/11 anonim válasza:
Az elég hosszú...
Nem lenne egyszerűbb az, ha megmondanád, hogy milyen magasság növekedéséről van szó?
10/11 anonim válasza:
mert télen fűtenek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!