Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha az embernek nőne farka,...

Ha az embernek nőne farka, akkor mi lenne?

Figyelt kérdés

Mindjárt az elején, nem a nemiszervre gondolok, hanem rendesen nőne a gerinc hosszításaként mint a kutyának vagy macskának. Előnyre semmire sem tudok rájönni, hátrányra annál inkább. Például hogyan ruházná? lenne a nadrágnak vagy szoknyának toldaléka, vagy különálló viselet mint a kesztyű? faroktyű:-), mert télen biztosan fázna. Aztán ha valaki háton alszik akkor reggelre elfekszi a farkát? Nehezen tudna leülni székre, padra, becsukná a metró, villamos ajtaja ha nem vigyáz. Ha még csóválni is tudja, akkor tudatosan tenné vagy ösztönösen?

Lehet hogy párválasztásnál szerepe lenne?

Várom a válaszokat, lepontozás nincs!

2009. szept. 17. 19:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Van olyan, akinek van. Visszaüt az ősökre.
2009. szept. 17. 19:57
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Farokcsontunk nekünk is van, csak elcsökevényesedett.

Valamikor volt farkunk, csak ez a fránya evolúció... :D

Az jutott még eszembe, vajon nőne szőr a farkunkon, vagy csupasz lenne? :) Egyébként, ha lenne, nyilván mindent úgy alakítottunk volna a környezetünkben - faroktartó a busz ülésein, ahogy mondod, faroktyű :) persze külön hétköznapi és elegáns :D

A csóválást nem tudom, a kutyám nem hajlandó válaszolni rá, csak csóválja a farkát :)))

2009. szept. 17. 19:59
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

ahogy az előző írta, ritkán, de előfordul ilyen eset.

visszaütés a törzsfejlődés egy korábbi szakaszában létező, de azóta funkciótlanná vált, így megszűnt állapotra.

atavisztikus jelenségnek nevezi a biológia.

2009. szept. 17. 20:01
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Született így már kisfiú, benne volt az újságban. Olyan farka volt, mint a magyar vizslának. Le is vágták neki - úgy, mint a magyar vizslának szokták.
2009. szept. 17. 20:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez nagyon tetszett!

Új értelmet nyerne a farokvágás.

2009. szept. 17. 20:02
 6/11 anonim ***** válasza:
40%

Nem hiszem hogy tetszeni fog a válaszom, de azért leírom. Ha annak idején nézted a Dragon ball Z című anime sorozatot akkor ott láthattad azt hogy vannak olyan karakterek akiknek van "majom farkuk" . Na ott például úgy "oldották meg" a farok viselése miatti kényelmetlenségeket hogy a majom farkukat a derekuk köré "csavarták". Az embereknél is hasonló lenne a megoldás. Itt egy-két kép , hogy lásd miről is beszélek:

[link]

2009. szept. 17. 20:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Alakul...:-)
2009. szept. 17. 20:04
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

20:03-as válaszoló vagyok

Na erről beszéltem, szépen lepontoztátok a hsz.-omat. Egy kicsit más oldalról közelítettem meg a kérdést-de szerintem attól függetlenül a válaszom nem haszontalan, de ahogy érzitek...

2009. szept. 17. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ha minden ember eleve farokkal születne. akkor ez nem lenne gond. Akkor a tárgyaink eleve úgy lennének feltalálva, hogy a faroknak legyen hely benne. Most képzeld el, hogy egy négyujjú faj azon agyalna, hogy milyen nehéz lehet öt ujjal élni, hiszen mindenbe beleakad az ötödik ujj. Te meg hat ujjal nem tudnál mit kezdeni. De ha négy vagy hat ujjunk lenne, akkor a tárgyak eleve olyanok lennének.
2009. szept. 17. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezen az oldalon pedig nyílna egy új témakör, FAROKMÉRET címmel! (nem mintha nem lenne most is)
2009. szept. 17. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!