A cukor hogyan lép reakcióba az élesztövel, amikor hozzáadjuk? Esetleg leírná valaki a reakcióegyenletet is?
Figyelt kérdés
2013. márc. 21. 20:11
1/4 Ozmium42 válasza:
*Epic facepalm*
A cukor egy molekula, az élesztő pedig egy gomba nemzetség, ami megeszi a cukrot. Reakcióegyenlet
Cukor + élesztő = jóllakott élesztő + CO2
Cukor (glükóz) bontása a alkoholos erjesztéssel, zimáz enzim közreműködésével:
C6H12O6 --zimáz→ 2 CH3CH2OH + 2 CO2 + Hő
2/4 A kérdező kommentje:
Tehát szén-dioxid keletkezik. Nyilván ez okozza a kenyér lyukacsos szerkezetét, illetve a kefír szénsavtartalmát.
Köszönöm szépen!
2013. márc. 21. 22:37
3/4 anonim válasza:
"Cukor + élesztő = jóllakott élesztő + CO2"
ez hatalmas :D:D:D:D pacsi
4/4 anonim válasza:
Na igen,itt tulajdonképp a gomba megeszi a cukrot,közben gázt termel.kvázi teli fingja a tésztát...
Pék ként ezt tudnom is kell.
De ez inkább biológia,mint kémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!