Ha valaki működő, áram alatt lévő hajszárítót tart a kezében, és vízet folyat rá/bele, mennyi idő van hátra a haláláig?
Figyelt kérdés
Tehát az áramütés után kb hány percig szenved még, míg meg nem hal? Túl lehet élni egy ilyen áramütést?2009. szept. 16. 18:39
1/10 anonim válasza:
Túl lehet élni, és ha férfi vagy, utána megérted a nők gondolatait! :))))
2/10 anonim válasza:
Előző vagyok, azért NE próbáld ki!!!
3/10 anonim válasza:
Attól függ. Ha csak egyszer megvágja a 230 és utána megszűnik a hatás, azt túl lehet élni. Nem is annyira nehéz. Ha viszont a víz marad és te rámarkolsz a szerszámra, akkor cseszheted.
4/10 anonim válasza:
Túl lehet élni - súlyos (másod- és harmadfokú) égési sérülésekkel (az el. áramnak hőhatása is van).
5/10 anonim válasza:
Lehet, hogy meg sem ráz; lehet, hogy megráz, de túlélik komoly sérülés nélkül, meg lehet sérülni és meg is lehet halni tőle. Képtelenség megjósolni egy ilyen baleset kimenetelét. Ha valakit megütött az áram és már megszűnt az áramhatás, és az illető még él, akkor nem valószínű, hogy később meghal, hiszen a szívleállás vagy a fulladás a halál közvetlen oka. Természetesen lehetséges, hogy olyan szív- vagy agykárosodás lép fel, ami később halált okoz, de ez kevéssé valószínű.
6/10 anonim válasza:
Azért ne feletkezzünk el a biztosítékról. Ha nem lenne biztosíték, nem hinném, hogy az illető túléli a 230-voltot.
7/10 anonim válasza:
Hmmm ... érdekes kérdés. Igazából sok mindentől függ, mert az áramnak rendkívül összetett élettani hatásai lehetnek. Az az érdekes, hogy nem is annyira a feszültség a veszélyes, hanem a testünkön keresztülfolyó áram. A szakirodalom szerint a 10-100 mA erősségű áram már halálos lehet, de az élet nyilván a szélsőségekre is tud bőven példát sorolni. Áramütéses esetre sajnos én is.... Egy iskolatársunk szenvedett el komolyabb áramütést. Annak idején felmászott egy mozdony tetejére és a válla hozzáért a 25000 V feszültségű felsővezetékhez. a ruházata, haja kigyulladt, leesett a mozdony tetejéről (Kb 5 méteres magasság). Kórházba került, végig eszméleténél volt, és tudta is mi történt vele. Igazából nem látszott hogy komolyab baja lenne, majd 3 nap múlva mégis meghalt:( Én magam 1000 V feszültségű berendezéstől kaptam áramütést, de gyakorlatilag semmi bajom nem lett. És ugye olyan emberekről is publikáltak akiket villám sújtott, és túlélték. Nos rengeteg dologtól függ az áramütés kimenetele, a lelkiállapottól a levegő páratartalmától, az izzadságunktól (!), hogy csak párat említsek. Nehéz megítélni hogy egy hajszárító esetében hogyan alakulnak a dolgok. Azt tudom hogy a mai időkben egy lelkiismeretesen kiépített fürdőszobában a hálózati csatlakozót leválasztó transzformátoron keresztül kötik be, és az elvileg nem okozhat komoly áramütést, de ugye minden csatlakozó nem lehet ilyen (mosógép, és egyéb nagyáramú fogyasztók ...) Mindenesetre az áram és egyáltalán a nagyobb feszültségekkel működő berendezések nem játékok, illik rendelkezni hozzájuk némi szakértelemmel ...
8/10 anonim válasza:
Az első válasz írójának:arra a filmre gondoltál?Nagyon szeretném tudni a címét mert olyan rég már le akarom tölteni.Tudom hogy OFF,de elnézést
9/10 anonim válasza:
Igen, a Mel Gibsonos filmre gondoltam, a címe: Mi kell a nőnek?
Remélem, segítettem! :) Imádom azt a filmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!