A kórházi, gyógyszertári jellegzetes illatot konkrétan milyen szer okozza?
Szerintem a két illat nagyon nem ugyanaz.
A kórházi szag kellemetlen, a fertőtlenítőkön kívül ugyebár több konkrét büdös valami is keveredik. A gyógyszertárban pedig a különböző készítmények illatai keverednek, esetleg némi - nem büdös - fertőtlenítő; ezt én speciel nagyon szeretem. :)
A kórházakban különféle speciális vegyszerekkel dolgoznak (a gyógyszer is vegyszer!). Ezek mind párologtatják az illatanyagaikat folyamatosan (mint minden más is). A kórházakban jelen lévő, és más intézményekben használt szerektől jellemzően eltérő anyagokból áradó illatok együttesét érzed.
Próbáld ki, hogy egy rakás gyógyszert bezársz egy dobozba, egy másikba pedig valami jellegzetesen mást (mondjuk édességeket), és egy hét után szaglássz bele. Mintha kórházban, illetve cukrászdában járnál.
(a jellegzetes szagot egyébként a fehérjék és más szerves anyagok bomlásából származó illatanyag okozza, gyógyszerenként eléggé eltérő, de mégis hasonló lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!