Hogyan ismerhetném fel a csillagképeket?
Letöltöd, telepíted, beállítod az észlelési helyet és időt, bekapcsolod a csillagképek neveit és vonalait. Innentől már csak össze kell hasonlítani a képet az égbolttal.
Hol laksz? Én is ismerem a csillagképeket, de Budapesten, ahol én lakom, innen a Göncölön kívül én se tudnék sokat azonosítani...
Ha te is vmilyen nagyobb városban vagy Bp-n laksz, akkor megvan a gond. Errefelé nagya fényszennyezettség (túl nagy a kivilágítás) ami elhomályosítja a csillagokat. Nagyon kevés hely van a világon, ahol igazán jól lehetne látni őket. Ha keresel egy viszonylag elhagyatott, városoktól távoli helyet, akkor onnan már sokkal tisztábbnak fogod látni. Az se mindegy, hogy milyen magasan vagy: alacsonyan fekvő helyeken rosszabb, mert a légkör sűrűbb. Menj fel egyszer éjszaka a Mátrába, onnan aztán fogod látni! Végül az se mindegy, hogy melyik évszakban nézed: télen sokkal tisztább a levegő, mint nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!