A konyhában használt ecet és az ecetsav ugyanaz?
Figyelt kérdés
A konyhai ecet és szódabikarbóna keveredésével is nátrium-acetátot kapunk?2013. febr. 26. 15:54
1/3 anonim válasza:
A konyhai ecet az ecetsav vizes oldata (néha van benne egyéb adalék, a flakonon rajta van). És igen, Na-acetát lesz.
2/3 Marci024 válasza:
Az étkezési ecet is savas kémhatású. Csak az hígítva van. Szokták is mondani a hülye gyerekekre. "Olyan mint a jó ecet. 10%-os." Általában 10%-os hígítottságú állapotban árusítják a konyhai ecetsavat.
3/3 Keletföld válasza:
A tömény ecetsav (gyakorlatilag jégecet) 15 C alatt megfagy és teljesen "jég jellegűvé" lesz.
Azért is hívják úgy ahogy.
A konyhai ecet (ételecet) csupán 10%-os vizes oldat, kémiai reakciókra egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán és némely esetben használható fel.
Bár lehet még kapni a 20%-os ecet-eszenciát is, de az se muzsikál úgy igazán ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!