Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A konyhában használt ecet és...

A konyhában használt ecet és az ecetsav ugyanaz?

Figyelt kérdés
A konyhai ecet és szódabikarbóna keveredésével is nátrium-acetátot kapunk?

2013. febr. 26. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A konyhai ecet az ecetsav vizes oldata (néha van benne egyéb adalék, a flakonon rajta van). És igen, Na-acetát lesz.
2013. febr. 26. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Marci024 ***** válasza:
100%
Az étkezési ecet is savas kémhatású. Csak az hígítva van. Szokták is mondani a hülye gyerekekre. "Olyan mint a jó ecet. 10%-os." Általában 10%-os hígítottságú állapotban árusítják a konyhai ecetsavat.
2013. febr. 26. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Keletföld válasza:

A tömény ecetsav (gyakorlatilag jégecet) 15 C alatt megfagy és teljesen "jég jellegűvé" lesz.

Azért is hívják úgy ahogy.


A konyhai ecet (ételecet) csupán 10%-os vizes oldat, kémiai reakciókra egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán és némely esetben használható fel.

Bár lehet még kapni a 20%-os ecet-eszenciát is, de az se muzsikál úgy igazán ...

2014. szept. 23. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!