Betadine oldattal való kísérlet?
Figyelt kérdés
A következő kísérletet végeztem el:
Egy kenyérdarabkát nyálba(többször leköptem) felmelegítettem egy csészébe alulról forró vízzel, majd pár csepp betadine oldatot adtam hozzá, majd fekete színe lett a kenyérdarabkának(nem kéne, mert elvileg a keményítőt lebontja a nyál).
Eredeti kísérlet:
Ott jódoldatot használtak.
A betadine az nem jó???
A csomagoláson az áll:
Összetétel: 1ml vizes oldat tartalmaz 100 mg Poviden-jód komplexet és adjuvánsokat.
2013. febr. 22. 19:07
1/4 Dubi válasza:
A nyalnak viszonylag sok ido kell, hogy lebontsa a kemenyitot. Inkabb csak megkezdi. Azzal, hogy fel is forraltad a mixet, a bonto enzimet is szerintem inaktivaltad, ami a nyaladban volt.
2/4 A kérdező kommentje:
2013. febr. 22. 19:41
3/4 Doruss válasza:
Nem. De nem véletlenül írnak 37°C-ot, mivel az kb. egyenlő a testhőmérséklettel, tehát a nyál enzimjei ezen a hőmérsékleten működnek megfelelően. A forró víz nem jó, ez lehetett a gond.
4/4 A kérdező kommentje:
19:59 Köszönöm a válaszod, sokat segített. Csak az sajnálom, hogy egy ilyen egyszerű kísérletet nem tudtam házilag elvégezni.
Amúgy a Betadnie oldat sokban különbözik a laboratóriumokban használt jód oldattól??
2013. febr. 22. 21:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!