Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Betadine oldattal való kísérlet?

Betadine oldattal való kísérlet?

Figyelt kérdés

A következő kísérletet végeztem el:

Egy kenyérdarabkát nyálba(többször leköptem) felmelegítettem egy csészébe alulról forró vízzel, majd pár csepp betadine oldatot adtam hozzá, majd fekete színe lett a kenyérdarabkának(nem kéne, mert elvileg a keményítőt lebontja a nyál).


Eredeti kísérlet:

Ott jódoldatot használtak.


A betadine az nem jó???

A csomagoláson az áll:

Összetétel: 1ml vizes oldat tartalmaz 100 mg Poviden-jód komplexet és adjuvánsokat.


2013. febr. 22. 19:07
 1/4 Dubi ***** válasza:
A nyalnak viszonylag sok ido kell, hogy lebontsa a kemenyitot. Inkabb csak megkezdi. Azzal, hogy fel is forraltad a mixet, a bonto enzimet is szerintem inaktivaltad, ami a nyaladban volt.
2013. febr. 22. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Az eredeti kísérlet: (3-as fül/b fül)

[link]


Ezek szerint ez a kísérlet csak egy kitaláció??

2013. febr. 22. 19:41
 3/4 Doruss ***** válasza:
Nem. De nem véletlenül írnak 37°C-ot, mivel az kb. egyenlő a testhőmérséklettel, tehát a nyál enzimjei ezen a hőmérsékleten működnek megfelelően. A forró víz nem jó, ez lehetett a gond.
2013. febr. 22. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

19:59 Köszönöm a válaszod, sokat segített. Csak az sajnálom, hogy egy ilyen egyszerű kísérletet nem tudtam házilag elvégezni.

Amúgy a Betadnie oldat sokban különbözik a laboratóriumokban használt jód oldattól??

2013. febr. 22. 21:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!