Mi a pusztítóbb, és milyen pusztítást okoz?
Figyelt kérdés
A szupernóva,a kvazár,vagy a fekete lyuk..?Nos,melyik milyen?2009. szept. 8. 14:20
1/5 anonim válasza:
Szerintem egyik se jobb a másiknál :D, de gondolom a fekete lyuk, bár nem nagyon tudom elképzelni mi történik benne, de ami a fényt is elnyeli, és görbíti a teret elég rendesen, az nem lehet túl jó dolog. Ott megszűnik az élet létezni.
2/5 anonim válasza:
Szerintem a szupernóva a legpusztítóbb, mert ez egy csillag felrobbanása, ami hatalmas energiát képes leadni. Feltételezések szerint a kvazár közepén is feketelyuk található, szóval ezek nyugodtabb égitestek, ráadásul nem lehet tudni mi történik az anyaggal amit elnyel a feketelyuk.
3/5 anonim válasza:
Namost. A szupernóva az egy felrobbanó csillag: a környezetében mindent felperzsel. De ez egy egészen kicsi környezet, galaktikus léptékben, a szomszéd csillagot már legfeljebb gyenge sugárzás éri. A kvazár az egy feketelyuk és egy másik csillag, ami erősen sugároz a keringésük miatt, ezt egy kalap alá vehetjük a szingli fekete lyukkal, ami ugyanúgy lokálisan pusztít. Amúgy a szupernóvából is feketelyuk, neutroncsillag lesz szóval.
4/5 anonim válasza:
Az Ng szerint a kvazár,és szerintem is.
5/5 anonim válasza:
egyértelműen a kvazár! Nézzétek meg az "Utazás az univerzum peremére!" című dokumentum filmet, ott szó van a fekete lyukakról, a pulzárokról, és természetesen a kvazárokról is, ami a legpusztítóbb objektum a világegyetemben! De ezen kívűl még rengeteg doolgot említ. nagyon érdekes, engem pár napra oda ragasztott a képernyő elé(ezt ne úgy értsétek h pár napos, hanem h sokszor megnéztem). ajánlom figyelmetekbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!