Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tűznek van súlya?

A tűznek van súlya?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 21:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

:S

És ki beszél itt a Holdról?

2013. febr. 16. 22:19
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Jólvan, akkor definiálnád nekem a "súly" fogalmat?

Mert szerintem egy test súlya akkora, amekkora erővel nyomja az alátámasztást. Szerintem egy héliumos lufi nem nyomja az alátámasztást..."

Az alátámasztás nem feltétlenül szilárd tárgy. A héliumos lufi is nyomja az alatta lévő levegőt. Ha a levegő nem lenne ott, a lufi lezuhanna.

2013. febr. 16. 23:29
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Most komolyan... Mivel megy az űrhajó? Rakétameghajtással. Az űrben meg ugye az mozgatja h az égés álltal keletkezett égésterméket az ellenkező irányba löki ki. Ha annak nem lenne súlya a rakéták meg sem moccannának. Ennyi. És se mérleg, se torziós inga se fizikai definíciók sem kellettek hozzá.
2013. febr. 21. 18:15
 14/22 anonim ***** válasza:
Miért keveri mindenki a súlyt a tömeggel? Gravitáció nélkül ugyan nincs súlya semminek!! amit az előző emleget, az az impulzusmegmaradás törvénye, és igaza is lenne, hogyha a tömeg lenne a kérdés.
2013. febr. 21. 19:51
 15/22 anonim ***** válasza:

Ha a tűz láng is, akkor anyag is van benne, akkor pedig súlya is van:

Maga a Láng három részből áll:

1. a belső sötét részből, melyben a gázalaku termékek még nem égnek;

2. az ezt körülvevő erős fényü részből, melyben a gázok már részben égnek, mig a szénrészecskék izzó állapotban lebegnek és

3. a külső burkolatból, mely legtöbb oxigént kap és melyben a kivált szénrészecskék teljesen elégnek.

2013. febr. 21. 20:37
 16/22 A kérdező kommentje:
Azt hiszem tudom igazolni hogy van súlya. Észrevetem, hogy ha egy gyertyát egy asztalra teszünk, majd az asztalt picit meglökjük akkor a gyertya lángja megmozdul, lebeg. Tehát van tehetetlensége. És ha van tehetetlensége, akkor súlya is van. Igazam van?
2013. márc. 23. 12:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem. A válasz helyes, a magyarázat hibás.

Egyrészt, ha egy izzó lett volna az asztalon, az is bemozdul, pedig a fénynek nincs se tömege, se súlya.

Aminek pedig van tehetetlensége, annak nem feltétlenül van súlya. Ehhez nyomnia kell egy alátámasztást, vagy húznia egy felfüggesztést.

2013. márc. 23. 14:10
 18/22 A kérdező kommentje:

A volt fizikatanárom bebizonyította hogy a fénynek van súlya.

"Aminek pedig van tehetetlensége, annak nem feltétlenül van súlya." Ezt nem értem. Tudnál mondani rá egy példát?

2013. márc. 23. 18:06
 19/22 anonim ***** válasza:
Pl. egy műhold. Van tehetetlensége, de a súlya 0.
2013. márc. 23. 18:45
 20/22 A kérdező kommentje:
Jó, de most közrejátszik a gravitáció.
2013. márc. 23. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!