Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezt a kémiai feladatot hogyan...

Ezt a kémiai feladatot hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés

(Az egész levezetésre kíváncsi lennék.)Az etruszk cickány 35 Cº-on mért oxigénfogyasztása 6 cm3

/g óránként. Mennyi az etruszk

cickány által 1 nap alatt kilélegzett szén-dioxid mennyisége? Feltételezzük, hogy a cickány csak szőlőcukrot használ energiatermelésre, így a légzési hányadosa: RQ = 1.

Válassza ki a leghelyesebb válasz betűjelét!

A. 360 cm3

B. 69 cm3

C. 405 cm3

D. 245 cm3

E. 93 cm

2013. febr. 13. 19:48
 1/4 Silber ***** válasza:

1.: Kiszámolod, hogy mennyi az adott állapotú oxigén anyagmennyisége (mol/g).

2.: Rendezendő: C6H12O6 + O2-> CO2 + H2O

3.: x mol O2 fogy y mol CO2-re. Akkor n mol kiszámolt anyagmennyiségű oxigénre fogy z mol CO2.

4.: Megnézed mennyi egy cickány tömege és megszorzod a fogyasztással, így csak térfogati mértékegységet kapsz.

5.: Megkeresed a megfelelő választ a listában.

2013. febr. 13. 20:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Bocsi,még ez van megadva a feladathoz (vagyis több kérdés, van hozzákacsolódóan,de most ezt szeretném tudni):átlagos testtömeg 1,7 g,átlagos testhossz 4,45 cm (farok nélkül),átlagos testátmérő 3 cm

És csak ezeket az adatokat tudom használni,amiket írtam,nem használhatok mást hozzá.Pl. honnan tudom h 35°C-on mennyi a az O2 anyagmennyisége.Fejből kel tudnom hozzá? Vagy ki lehet számolni az adatokkal valahogy? É ha igen, hogy?

Köszönöm a válaszod! De már az elején leakadtam.Esetleg le tudnád írni még az 1. pontot, h te hogy csinálod? minden lépést, a számolást is.

Egyébként nincs már kémiám, és ezeket soha nem értettem igazán, de most kell egy bioszversenyhez,és én meg szenvedek vele.

2013. febr. 14. 12:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesíráshibákért. :)
2013. febr. 14. 15:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Az egyenletet sikerült megcsinálnom, remélem jól.

C6H6O12 + 6 O2 -> 6 CO2 + 6 H2O

De a többit nem tudtam értelmezni.A légzési hányados nem kell hozzá?Meg ezt egy napra kell számolni, az hol van benne?És az anyag mennyiség az nem simán mol? Mol/g-ot írtál..De te tudod, csak kérlek írd le részletesebben mert így még nem tudom megoldani.

2013. febr. 14. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!