Mit jelent a matematikában egy vékony vízszintes vonal egy szám, pl. a 8-as felett?
Egy 8-os matek könyvben, egy olyan feladatban, ahol a gúla paramétereit kell számolni.
Meg van adva:
Alapél (cm): 8 (itt van fölötte a vonal)
Oldalél (cm): 5
Testmagasság (cm) ki kell számolni
Felszín (cm2) ki kell számolni
Térfogat (cm3) ki kell számolni
Szerintem nyomtatási hiba lesz.
Ha nagybetű felett van, akkor az komplementer halmazt jelent. Szám felett szerintem semmit.
Hozzáfűzés az előttem szólókhoz: ha betűsorozat felett lenne, akkor azt jelenti, hogy összeolvasni kell, nem szorozni. Pl. ha a=2, b=3, c=5, akkor abc magában: a*b*c=30, felülvonással abc = 235.
De itt erről sem lehet szó, szerintem is nyomtatási hiba.
Az valószínűleg a konjugált lesz.Ez komplex számoknál van,pl akkor,ha -8 gyökét keresed.Ahhoz mondjuk nem kell a konjugált,hogy ezt megmondd,mert ennek két megoldása van,ezeket fel lehet írni úgy,hogy 8*i^2,mert i^2=-1
Ha tanultál komplex számokról,akkor tudni fogod,de ha nem akkor szerintem hagyd a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!