1/13 anonim válasza:
H20, ugyanúgy, mint a folyékony vízé.
3/13 anonim válasza:
Vízgáz, kb. egyenlő térfogat hidrogén és szénmonoxid elegye, továbbá tartalmaz 2- 6% széndioxidot is
A METAPÉDIA szerkesztői többet tudnak.
4/13 anonim válasza:
Az első kettő a vízgŐzre gondolt.
A harmadiknál a pont.
(Vagyis H2 és CO)
5/13 Silber válasza:
A hidrogén és szén-monoxid egyenlő arányú elegye a szintézisgáz. A vízgáz összetétele H2O, csupán annyi a különbség, hogy a hőmérséklete a kritikus hőmérséklet felett van (374°C).
6/13 anonim válasza:
Silber-nek tökéletes a válasza - én sem tudtam volna jobban...:)
7/13 anonim válasza:
8/13 Silber válasza:
Én meghallgatnám a kérdezőt, milyen környezetből vette a "vízgáz" kifejezést. Ugyanis a vízgáz ennek tükrében használt a "köznépi" értelemben is, a belinkelt oldalak szerinti definícióban.
Azonban tudományos értelemben a vízgáz az, amit én írtam. Várjuk meg a kérdezőt, mert ezesetben fontos a forrás.
9/13 anonim válasza:
Basszus ez már meg van keverve, mint Rozi tortája a sütés előtt:
C(s) + H2O(g) = CO(g) + H2(g) (T>1380 K)
Valóban CO + H2 gázelegy a "vízgáz", a rosseb egye meg...
/Bodor Endre: Szervetlen kémia, 1994./
10/13 anonim válasza:
De ennek ellenére azt tartom fent, hogy a "vízgáz" a kritikus hőmérséklet feletti H2O-t jelenti...na ezt rakd össze kedves kérdező ecsém :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!