Milyen helyzetben hinnétek el valakinek, hogy időutazó és a múltból jött? Milyen bizonyítékot fogadnátok el? És a jövőből jöttől?
Múltból jött: adjon egy dinótojást, ami még nem záp.
Jövőből jött: a holnap húzandó lottóötöst kérem. Most.
:)
Ha a múltból jött, érdekelne, hogyan semmisült meg az időutazás módjának az ismerete.
Ha a jövőből jött... érdekelne az ok-okazat időbeli megfordításának matematikai modellezése...
Én alvó helyzetben el szoktam hinni az ilyeneket.
És nem is kell bizonyíték, elég, ha én tudom.
A kvantummechanika elméleti és kísérleti eredményei alapján egyre valószínűbbnek tűnik az a teória, hogy a múltat a jelen idejű megfigyelés hozza létre a megfigyelés pillanatában.
Ha ez igaz, az időutazás hagyományos gondolata értelmetlen, de abban az értelemben, hogy a jelen megváltoztathatja a múltat, illetve hogy egy múltbeli esemény lehet olyan, mintha előre tudta volna, mi fog történni a jövőben, nos így értelmezve az időben utazás MINDEN PILLANATBAN folyamatosan megtörténik és épp ez a normális folyamat.
Elég őrülten hangzik, de úgy néz ki, ez a helyzet.
Egy esemény a jelenben határozhatja meg, hogy mi történt a múltban. Dobókockák a pohárban, leborítva az asztalra.
Megszokott gondolkodásunk szerint a pohár alatt már rendeződött, hogy melyik kockán mi van felül.
Hát a kvantumfizikában nem. Amíg le nem veszem a poharat és meg nem nézem az eredményt, addig a pohár alatt az ÖSSZES LEHETSÉGES KOMBINÁCIÓ OTT VAN. Bizonyos közvetett vizsgálatokkal megállapítható, hogy, most a hasonlatunkkal élve, a pohár alatt a megnézésig mindegyik kocka mind a hat oldala felül van egyszerre. :)
Ugye milyen dilisen hangzik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!